2024. április 19., péntek
NBA

A Bulls elrontotta a Király bevonulását

Többhetes kényszerpihenő után tért vissza a pályára LeBron James, aki a lassan-lassan felfelé kapaszkodó Lakersszel az egyenes ági playoffszereplés elérését is megcélozhatja az alapszakasz utolsó két hete során. A vasárnap esti vendég Chicago azonban csúnyán beleszólt a Király diadalmas visszatérésébe, hiszen az első negyed hajrájától kézben tartotta az irányítást az Angyalok Városában, kemény védőmunkával fokozatosan kényelmes előnyt épített ki, majd nyugodt végjáték után diadalmaskodott. A jó szezonhajrát futó Bulls számára nagyon jól jött az újabb siker, amivel megerősítette helyét a keleti playinzónában, míg a Lakers hajszálra ugyanott, a tizedik helyen áll, csak nyugaton.

A remek védőnek, Alex Carusónak nagy szerepe volt LeBronék megállításában (Fotó: Beta/AP)

A remek védőnek, Alex Carusónak nagy szerepe volt LeBronék megállításában (Fotó: Beta/AP)

Immár minden kétséget kizáróan kijelenthető, hogy hatalmas a baj Dallasban, a Mavericks három nap alatt másodszor kapott ki a keleti sereghajtók közé tartozó Charlotte-tól. Még kínosabb ez annak fényében, hogy ezúttal is pályán volt Luka Dončić (40-12-8) és Kyrie Irving is a vesztesnél, amelynek neve mellé egyre vaskosabb kérdőjelek kerülnek, ha az utószezonról beszélünk. Néhány hellyel feljebb áll ugyanitt a Minnesota, a Timberwolves zsinórban harmadszor ünnepelt a szezon legnagyobb skalpját begyűjtve, hiszen San Franciscóban gyűrte le a bajnoki címvédő Golden State-et úgy, hogy védelmi mestermunkának köszönhetően száz pont alatt tartotta a Steph Curryvel és Klay Thompsonnal a kezdőjében felálló Warriorst.

NBA, alapszakasz: Charlotte–Dallas 110:104, LA Lakers–Chicago 108:118, Atlanta–Memphis 119:123, Boston–San Antonio 137:93, Cleveland–Houston 108:91, Orlando–Brooklyn 119:106, Toronto–Washington 114:104, Portland–Oklahoma 112:118, Golden State–Minnesota 96:99. ABA-liga, 23. forduló: Partizan–Cedevita Olimpija 76:73. Az élcsoport: Partizan 42, Crvena zvezda (–1) 39, Budućnost 38, Cedevita Olimpija 37 pont stb.

Nyitókép: A remek védőnek, Alex Carusónak nagy szerepe volt LeBronék megállításában (Fotó: Beta/AP)