2024. május 8., szerda
VÍZILABDA – NŐI EUROKUPA-DÖNTŐ

Folytatás szerdán a Népligetben

A Ferencváros vendégként egy góllal legyőzte az UVSE-t a női Eurokupa döntőjének első összecsapásán, így kedvező helyzetből várhatja a népligeti visszavágót. Gerendás György, a Fradi vezetőedzője már a mérkőzés előtt hangsúlyozta, az idény java még csak eztán jön, együttese eddig hiába verte viszonylag könnyedén a „lilákat”, Benczur Mártonék biztos alaposan felkészültek a találkozóra. Faragó Kamilláék igazolták is a feltételezést, végig kiélezett csata folyt a medencében, egyik fél sem játszott alárendelt szerepet. Hibák ugyan mindkét oldalon előfordultak, de ötletes, sőt bravúros megoldások is szép számmal akadtak, igazi csapatjátékkal rukkoltak elő a felek, hét-hét játékos lőtt gólt mindkét oldalon. Elszakadni egyik együttes sem tudott, a forgatókönyv ugyanakkor a vendégeknek kedvezett – az FTC minduntalan egy-két gólos előnybe került, az UVSE az egyenlítésen fáradozott. A hazaiak (a meccs első találatát kivéve) először a harmadik negyed végén, majd a záróetap közepén vezettek, ám a Fradi hamar egyenlített. A döntő találatra az utolsó percig kellett várni: a centerben elképesztő harcot vívó Dömsödi Dalma kíméletlenül vágta be a Gurisatti Grétától precízen érkező passzt, ami már a Fradi győzelmét jelentette. A visszavágót szerdán 20 órakor rendezik.

Női Eurokupa, döntő, 1. mérkőzés: UVSE–FTC 8:9.

A Fradi védelme ezúttal is összehangoltan működött (Árvai Károly felvétele)

A Fradi védelme ezúttal is összehangoltan működött (Árvai Károly felvétele)

Horvát házidöntő Belgrádban

A Novi Beograd szervezésében a hétvégén lebonyolították a Regionális Premier Liga négyes döntőjét, ahová az alapszakaszt követően a házigazdán kívül a kragujevaci Radnički, a spliti Jadran és a dubrovniki Jug került be. A szerb csapatoknak nem kedvezett a hazai pálya, mindkét együttes ötméteresekkel kapott ki az elődöntő során. A második mérkőzés eleinte a várakozásoknak megfelelően alakult, a Novi Beograd hamar magához ragadta a kezdeményezést, támadásban és védekezésben is jobb volt a Jugnál, a félidőig vezetett is. A térfélcserét követően viszont a horvátok felzárkóztak, és nehezen, de egálra mentették a rendes játékidőt. Az ötméteresek a Jugnak kedveztek, Popadić előbb Rašović, majd Vlahopulosz lövését hárította, Kakarisz viszont nem hibázott a másik oldalon, így a Jadran után a Jug is bejutott a fináléba, amelyet tegnap este lapzártánk után játszottak.

Regionális Premier Liga, elődöntő: Jadran–Radnički 12:12 – ötméteresekkel: 17:15, Novi Beograd–Jug 11:11 – ötméteresekkel: 13:15.

Nyitókép: A Fradi védelme ezúttal is összehangoltan működött (Árvai Károly felvétele)