2024. április 24., szerda

Operalátogatás helyett jótékonykodnak

A nagybecskereki zeneiskola diákjai is hozzájárulnak Páger Anita gyógyulásához

Folytatódik a gyűjtési akció Páger Anita thaiföldi műtétjére. Az eddigiek során már számos jótékonysági rendezvényt tartottak nemcsak Muzslyán, hanem több közép-bánáti településen is. Az akcióhoz egy szép gesztussal most csatlakoztak a nagybecskereki Josif Marinković középfokú zeneiskola diákjai is.

Az iskola tanulói két hangversenyt tartottak és eredetileg azt tervezték, hogy a belépőjegyekből begyűjtött pénzösszegből az iskolaév végén ellátogatnak egy belgrádi operabemutatóra. De Slavica Stojanovnak, az iskola pedagógusának tájékoztatása szerint a zeneiskola diákparlamentje úgy döntött, hogy az 58 ezer dinárt inkább Páger Anita műtétjére fizetik be, a jegyek árát pedig majd a diákok szülei fizetik ki. Ezenkívül a zeneiskola növendékei Nagybecskereken utcai fellépéseket is szerveznek.

Anita öt éve egy Szegeden történt baleset után lett mozgássérült. A műtétre 16 millió dinárt kell összegyűjteni. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába is. A műtét május végén esedékes. Egy úttörő eljárásról van szó, melynek lényege az, hogy egy epidurális stimulátort juttatnak be – invazív eljárási módszerrel – a gerincvelő védőburka fölé, amely fölerősíti az agyból küldött impulzusokat.

Nyitókép: Páger Anita önálló életet akar élni (Kecskés István felvétele)