2024. április 25., csütörtök
BELGRÁD

Nyeregbe ülni tilos!

Holnap zárul a Nemzetközi Autókiállítás

A múlt kedden nyílt meg Belgrádban az 55. Nemzetközi Autókiállítás és a hagyományos kísérőrendezvénye, a 15. Nemzetközi Motorkerékpár-kiállítás.

Több járművet és műszaki megoldást most láthattunk először, mindenekelőtt olyan kínai gyártók két és négykerekű termékeit, amelyek a világ minden piacán komoly konkurenciának számítanak. Valóban, mindenekelőtt a motorkerékpárok kínálatában tapasztaltuk ezt a jelenséget, a versenyképesség természetesen az árban, nem a minőségben mutatkozik meg: A Zongshen vagy a Peda standján már kétezer euró alatti áron is találunk 125 köbcentis, tetszetős gépeket, amelyek városi „bevetésre" kitűnően megfelelnek. Az „olcsó" motorkerékpárokra ráülhettünk, kipróbálhattuk őket, viszont a standok túlnyomó többségén ezt nem tették lehetővé, holott a vásároknak éppen az az előnye, hogy sok modell karakterisztikáit testközelből megtapasztalhatjuk egy helyen, miután kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb járművet.

A rendezvény – amelyet hamarosan részletesebben is elemzünk majd napilapunk hasábjain – március 28-áig látogatható, 250 kiállító várja a vendégeket. 73 autónak és motorkerékpárnak a márkanevével találkozhatunk, megcsodálhatunk 40, hazánkban első alkalommal kiállított modellt, a szalonról a világ 12 nagyobb autókiállítása egyikeként cikkezz a sajtó.

Nyitókép: Ótos András felvétele