2024. március 29., péntek

Szalagavató bál Zentán

Ötvennyolc diáknak tűzték fel a Bolyai-szalagot

Péntek délután 15. alkalommal tartották meg a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium végzős diákjainak szalagavató bálját a Zentai Sportcsarnokban. A hagyományos tavaszi ünnepségen ötvennyolc diáknak tűzték fel a Bolyai-szalagot, melyet az érettségiig viselnek majd, jelezve ezzel különleges státuszukat az iskolában.

A nézőtér hozzátartozókkal, barátokkal, ismerősökkel és volt bolyais diákokkal telt meg. A ballagók táncát, a francia négyest Uliján Emina tornatanárnő segítségével sajátították el a hallgatók, az angol és bécsi keringőben pedig Berec Kállay Patrícia segített a tanulóknak. A táncot megelőzően Csikós Pajor Gizella, az intézmény igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket és a végzős diákokat. Méltatta az ünnep jelentőségét, jó tanácsokkal látta el a tanulókat, és sok sikert kívánt nekik az előttük álló feladatokhoz.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

– „A holnapoknak minden kulcsa két kezedben van.” A bolyais ajtónak is két szárnya van, az egyik egy becsukódó, a másik pedig egy kinyíló kapura asszociál. Az egyik visszamutat az elmúlt négy évre, a másik a jövő szépségeit tárja elétek. Az egyik emlékeztet az itt eltöltött éveitekre, a másik egy új világot rejteget a számotokra. Az egyik ajtó mi vagyunk, a másik az a világ, ami rátok vár. Az egyiknek a kulcsa a ti kezetekben volt, amikor a bolyais sorsot választottátok magatoknak. A másiknak a kulcsa most a másik kezetekben van, és most kell döntenetek, hogy a sok ezer kapu közül melyiket nyitjátok ki magatoknak. Egyet ki kell nyitnotok. Hallgassatok a szívetekre és az eszetekre is. Érezzétek meg, melyik mögött rejlik a ti utatok, a ti szerencsétek, a ti boldogságotok. Ma feltűzünk nektek egy bolyais szalagot, viseljétek büszkén, megdolgoztatok érte! Ha vége lesz az érettséginek, tegyétek el egy dobozba, emlékbe az elmúlt négy évért – fogalmazott ünnepi beszédében az igazgatónő. A harmadikosok feltűzték a végzős diákoknak a szalagot. Végül pedig felkérték szüleiket is egy táncra, mintegy megköszönve sokéves fáradozásukat. A megható ünnepség állófogadással zárult.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele