2024. április 26., péntek

Életmódkalauz Moholon

A stílus megválasztása, a szaunázás, és a meggyborfogyasztás az egészség szolgálatában

Csütörtökön tartották meg az Életmódkalauz programsorozat harmadik előadását a moholi Csobolyó ME székházában a One egyesület szervezésében. Lajkó Szilvia és Sterbik Ildikó a One egyesület vezetői elégedettségüket fejezték ki, hogy ismét nagyszámú érdeklődő közönség jelent meg az előadáson. A programsorozat állandó célja a figyelem felhívása az egészség megóvására, és ez alkalommal a lelki, mentális egészség fontosságán volt a hangsúly.

Dóczi Márta adai lakos mint szín- és stílustanácsadó tartott előadást, amely terület még viszonylag ismeretlen fogalomnak tekinthető. Harmincöt éve foglalkozik szabással és varrással, és a munkája során merült fel benne, hogy továbbfejlesztené magát és ezzel a területtel szeretne foglalkozni.

Munkája során nőknek és férfiaknak egyaránt igyekszik segíteni és megtalálni a hozzájuk illő színt, stílust, és ruhafazont. Márta testalkat elemzést is végez, megállapítja egy személy előnyös formáját, vonalait, és annak tükrében ad tanácsokat az öltözködéshez, mivel a jól megválasztott ruhákkal a súlytöbbletet is kiválóan el lehet fedni. Hitvallása, hogy ha külsőleg jól nézünk ki, jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor a lelkünk is harmóniába kerül.

Az esemény következő előadója a szintén adai Mrkšić Hugyik Ella volt, a Cottage Spa Ada wellness apartman tulajdonosa. Egy éve hozták létre a szaunaházat Adán, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Kiemelte, hogy a környező településeket is figyelembe véve csak ők tartanak szaunaszeánszokat, amelyek során kellemes zene mellett tudnak pihenni és kikapcsolódni a vendégek. Mint mondja, a testmozgás és az egészséges táplálkozás mellett nagyon fontos szerepe van a lelki, mentális egészség ápolásának, és ennek egyik kiváló formája a szaunázás.

Az esemény zárásaként Borsos József kavillói vállalkozó és termelő tartott előadást az általuk készített El Kavilló nevű meggyborról. A mostmár méltán elismert és népszerű meggyboruk a Marella meggyfajtából készül. A korábbiakban már részt vett borfesztiválokon is, amelyekről arany- és ezüstéremekkel tért haza. Fontosnak tartja az egészséges táplálkozást, gyümölcsfogyasztást, emiatt vegyszermentes kertet tart fenn. Nagy örömére szolgál, hogy a környező települések eseményeire is meghívják őt, ahol a kiállító bódéjukat különféle elemekkel díszitik fel, amelyek szintén a borhoz kapcsolódnak. A meggybor mellett nagyobb kiszerelésű, teljesen adalékmentes meggylé is van a kínálatban.

Nyitókép: A vendég előadók Dóczi Márta, Mrkšić Hugyik Ella, Borsos József (Gecse Attila)