2024. április 19., péntek
OLVASNIVALÓ

Tavaszi sorozatáradat

Egy újabb tavasz elé nézünk, amikor is az időjárás felmelegedése mellett újabb idény veszi kezdetét a televíziós-, illetve online sorozatok világában. A márciusi hónap legelső napján a Csillagok háborúja rajongóinak nagy örömére az Apple +-on lesz megtekinthető az Mandalóriai (The Mandalorian), illetve a Tedd Lasso harmadik évada. A CW-n a Superman&Lois folytatódik a harmadik évaddal, a Netflixen az Árnyék és csont (Shadow and Bone) második évada veszi kezdetét.

Március 2-án az ABC kezdi el sugározni az Alaska Daily sorozatot. A széria egy szebb napokat is megélt újságírónőről (Hillary Swank) szól, akit elintézett egy kormánytag, és Alaszkában idézi fel újra, hogy miről is szól az újságírás igazán. A helyi lapnál maga is visszavesz az arcából, de a profizmusa és régimódi munkamódszere a fiatalabb munkatársait is inspirálja arra, hogy kimozduljanak a kényelmes langyos vízből.

Hulu tavaszi nagy dobásának ígérkezik Mel Brooks amerikai komikus 42 évvel ezelőtt bemutatott Világtörténelem 1. (History of the World Part 1.) című nagy sikerű filmvígjátékának második része, amely sorozat formájában dolgozza fel az emberiség történelmét, természetesen alaposan igénybe véve a nézők nevetőizmait.

A CW-re március 14-én érkezik a DC-képregény-univerzumban játszódó Gotham Knights első évadja. A sorozat főhőse Bruce Wayne fogadott fia, aki apja megölése után összeáll Batman ellenségének gyerekeivel, hogy tisztára mossák nevüket, ugyanis Gotham legkeresettebb bűnözőivé váltak az által, hogy őket gyanúsítják a gyilkossággal. Más kérdés, hogy eközben a város védelmező híján veszélyesebbé vált, mint valaha.

Március 17-én igazi sztárparádéval: Marion CotillardEiza GonzálezTobey MaguireEdward NortonForest WhitakerMeryl StreepDiane LaneDavid Schwimmer és Kit Harington főszereplésével érkezik az Apple +-ra az Extrapolációk (Extrapolations) című sci-fi antológia-sorozat, amelynek különálló történetei azt tárják elénk, hogy a bolygónk változásai személyes emberi szinten miképpen befolyásolják a szerelmet, a hitet, a munkát és a családot.

Március 26-án a Paramount+ gondozásában és Kiefer Sutherland főszereplésével érkezik a Rabbit Hole című thriller-széria, aki ezúttal egy, az amerikai kormány embere ellen elkövetett gyilkossággal vádolt ügynököt alakít, aki igyekszik tisztázni a nevét, kiderül azonban, hogy a háttérben egy jóval komolyabb összeesküvésről van szó.

Áprilisban a visszatérő sorozatok közül a 2. évaddal április 23-án jelentkező From-t lehet kiemelni.

Májusban a visszatérő sorozatok közül a Csillagok háborúja: Látomások (Star Wars: Visions) animációs sorozat második évadját lehet megemlíteni, amely május 4-én lesz elérhető a Disney +-on.

A bestseller regény ihlette Bridgerton család (Bridgerton) hatalmas sikere után ugyanezen a napon lesz elérhető a Netflixen a sorozat Sarolta királyné – Egy Bridgerton történet (Queen Charlotte: A Bridgerton Story) című előzménysorozata, amely a brit Sarolta királyné felemelkedésének és hatalomra kerülésének a történetét meséli el, illetve azt, hogy a fiatal királynő és György király házassága miképpen teremtette meg a Bridgerton sorozat világát.