2024. április 18., csütörtök

Megkezdődött a lomtalanítás Óbecsén

A háztartások két alkalommal szabadulhatnak meg a nagydarabos hulladékoktól

Hétfőn kezdődött és április 4-éig tart Óbecse község területén a tavaszi lomtalanítási akció, amelynek során a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékot gyűjti össze és szállítja el a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft.

A kommunális vállalat arra kéri a lakosokat, hogy a feleslegessé vált lomot az adott napon mielőbb vigyék ki az utcára, a vállalat alkalmazottai ezeket is a szemételhordás előre meghatározott beosztás szerint szállítják majd el. Minden háztartásnak két alkalma lesz arra, hogy megszabaduljon a hasznavehetetlennek ítélt lomoktól. Az akció során várhatóan 250-270 tonna nagydarabos hulladékot gyűjtenek össze, ebbe nem tartozik bele az építési-bontási törmelék és elektronikai hulladék sem.

A lomtalanítást a következő időbeosztás szerint végzik: Péterrévén a tegnapi nap mellett március 27-én; Bácsföldváron és Radičevićen ma, március 21-én 28-án; Dreán és Mileševón ma, március 21-én és 28-án; Óbecsén az első helyi közösség területén március 22-én és 29-én; Óbecsén a második helyi közösség területén március 23-án és március 30-án; Óbecsén a harmadik helyi közösség területén március 24-én és március 31-én; a gazdasági és közterületeken március 25-én és április 1-jén; Pecesoron március 27-én és április 3-án.

Azok a polgárok, akik nagyobb mennyiségű nagydarabos hulladéktól szeretnének megválni, az alábbi telefonszámokon érdeklődhetnek: 063/86-52-566 (Jovan Cenc üzemvezető) vagy 063/86-52-666 (Zvonko Dajević műszaki vezető).

A Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. munkatársai arra kérik a polgárokat, hogy az építési törmeléket egyáltalán ne rakják a szemeteskukákba, mert előfordulhat, hogy a nagy súly miatt azok szétrepednek. A 120 literes szemeteskukák teherbírása 60 kilogramm. Emellett a polgárok ügyeljenek arra, hogy ne tegyenek forró hamut a kukákba, nehogy a kukák megsérüljenek és megolvadjanak. A kommunális vállalat dolgozói csak az összekötött és nem túl hosszú gallyakat szállítják el, hogy ne sértsék meg a teherautó érzékelőit és kábeleit.

Nyitókép: A lomtalanítás során a régi bútorokat is elszállítják (Fotó: TV Bečej)