2024. március 29., péntek

Erőt tudunk meríteni a márciusi ifjakból

Kisoroszon koszorúztak

A Vajdasági Magyar Szövetség kisoroszi helyi szervezete vasárnap szentmisével egybekötött megemlékezést szervezett az 1848–1849-es hősök tiszteletére. A reggel 8 órakor kezdődő szentmise után, amit Ft. Csipak Csaba atya vezetett, a katolikus temetőben 9 órai kezdettel alkalmi műsor keretében helyezték el az emlékezés virágait Kőrösi Szabó János honvéd százados sírján. Az alkalmi műsorban a helyi kórus és fiatalok vettek részt.

1848. március 15-e nemcsak a forradalom kitörésének a napja. Az az üzenete, hogy ne maradjunk tétlenek, merjünk cselekedni, ha javítani szeretnénk a sorsunkon. Ebből a napból erőt tudunk meríteni, ha akadályok leküzdése előtt állunk, ha harcolnunk kell a megmaradásért, ha meg kell védenünk az anyanyelvünket, kultúránkat – hangzott el Bacsik Lőrinc Natáliának, az MNT tagjának beszédében.

A kegyelet virágait a VMSZ nagykikindai községi szervezete nevében Tóth Zoltán, Talpai Sándor és Ördög Judit, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Tóth Ramóna és Bacsik Lőrinc Natália helyezte el.

Nyitókép: A Magyar Nemzeti Tanács nevében Tóth Ramóna és Bacsik Lőrinc Natália koszorúz (Vidács Hajnalka felvétele)