2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Katalóniában hűthetik a pezsgőt

Rémálomszerűen indult és idillikusan végződött a Barcelona számára a szezon második bajnoki El Clásicója. A Real Madrid a Vinícius Júnior beadásakor a rövid kapufánál védekező Araujo peches öngóljával hamar vezetést szerzett (9.) a Camp Nouban. A többet veszélyeztető Barca ezt az első félidő hajrájában egyenlítette ki, amikor egy több lövést hozó támadás végén az egyik kipattanó Sergi Roberto elé került, aki precízen Courtois kapujának jobb oldalába helyezett (45.). A Királyi Gárda a második félidőben képes volt többször ígéretesen a hazai kapu elé kerülni, és a 81. percben úgy is tűnt, hogy életben tarthatja bajnoki esélyeit, de Asensio potenciálisan győztes gólját VAR-szünet után, aprócska lesállás miatt elvette Bengoetxea játékvezető. A slusszpoén pedig csak ezután jött: már a hosszabbításban jártak a felek, amikor remek bal oldali akció végén Balde passzolt laposan középre, az érkező Kessie pedig kilőtte a jobb alsót (90+2.). A Barcelona diadalával füstbe ment a 6 pontos különbségről szőtt madridi terv, sőt, 9 helyett már 12 egység választja el az örök riválisokat, vagyis a gránátvörös-kékek bajnok címe már csak egy kis idő és matematika kérdése.

Kessie (jobbról) és társai gyakorlatilag a bajnoki címet ünnepelhették (Fotó: Sports Illustrated)

Kessie (jobbról) és társai gyakorlatilag a bajnoki címet ünnepelhették (Fotó: Sports Illustrated)

Nem csak a spanyol bajnokságban történtek jelentős dolgok az éllovasok környékén. A PSG meglepetésre hazai környezetben kapott ki a Rennes-től, de még így sincs túl sok izgulnivalója az előnye birtokában, annál többet idegeskedhet viszont a Bayern a leverkuseni vendégszereplését követően. A rekordbajnok ellen ugyanis a félidei vezetés (Kimmich, 22.) után szabálytalanságok miatt kétszer is büntetőt fújt be Stieler bíró, ezeket pedig Palacios higgadtan értékesítette (55., 73.). A Leverkusen ezzel bezsebelte a három pontot, életben tartva reményeit az európai helyekre, a Bayern viszont immár azonos számú meccsel a tarsolyában a második helyre csúszott a dortmundi Borussia mögött!

Angol FA-kupa, negyeddöntő: Manchester United–Fulham 3:1. Francia bajnokság, 28. forduló: PSG–Rennes 0:2, Reims–Marseille 1:2. Az élcsoport: PSG 66, Marseille 59, Lens 57, Monaco 54, Rennes 50 pont stb. Német bajnokság, 25. forduló: Leverkusen–Bayern 2:1, Mainz–Freiburg 1:1. Az élcsoport: Borussia (D) 53, Bayern 52, Union 48, Freiburg 46, Leipzig 45 pont stb. Olasz bajnokság, 27. forduló: Lazio–Roma 1:0, Inter–Juventus 0:1. Az élcsoport: Napoli 71, Lazio 52, Inter 50, Milan 48, Roma 47 pont stb. Spanyol bajnokság, 26. forduló: Getafe–Sevilla 2:0, Barcelona–Real Madrid 2:1. Az élcsoport: Barcelona 68, Real Madrid 56, Atlético Madrid 51, Real Sociedad 48, Betis 45 pont stb.

Nyitókép: Kessie (jobbról) és társai gyakorlatilag a bajnoki címet ünnepelhették (Fotó: Sports Illustrated)