2024. március 28., csütörtök

Körvonalazódik a limáni körforgalom

A Lázár cár sugárút és a Fruška gora utca kereszteződésénél épülő körforgalom munkálatait széles ívben elkerítették kerítésekkel, de már messziről is jól kivehető, hogy az útkereszteződés hol lesz, és hogy milyen lesz. A Put invest munkásai a hétvégén letették a körforgalom belső szigetét körvonalazó útszegélyköveket, a munka a terv szerinti ütemben folyik. A talajt feltöltik zúzott kővel, erre öntik majd az aszfaltréteget. A leendő közmegvilágítás oszlopainak az alapzatát is elhelyezték. Az útkereszteződésen továbbra is forgalomkorlátozás van érvényben, ami csúcsforgalom idején dugók kialakulását eredményezi. A Lázár cár sugárút páratlan oldalán az egyik forgalmi sávot teljesen lezárták, a másik kettőn két menetirányban közlekednek a járművek. A Fruška gora utcába továbbra se lehet befordulni, a forgalmi rend a munkálatok előrehaladtával szakaszosan fog változni.

A Városi Telekrendezési és Beruházási Igazgatóság felkéri az autósokat, hogy ha csak tehetik, kerüljék el ezt az útkereszteződést, a Szabadság híd alatt húzódó Stefan despota sugárutat ajánlják kerülőútvonalként.

Emlékeztetőül: Az új útkereszteződés terve már nagyon régi, a kilenc hónaposra tervezett építkezést a városi és a tartományi kasszából közösen finanszírozzák, 300 millió dinárt költenek rá. A munkálatok februrár 20-án kezdődtek.