2024. április 25., csütörtök

Tavaszi családi nap a TSC Akadémián

Magyarország Belgrádi Nagykövetségének támogatásával idén már negyedik alkalommal szerveztek családi nappal egybekötött tornát a fiatal focisták számára. A 2012-ben születettekből álló csapatok tornáját a TSC nyerte meg, de az esemény nem elsősorban, illetve nem csupán a versengésről szólt. A március 15-éhez kapcsolódó rendezvényt szombaton a Collegium Hungaricum, a Belgrádi és az Újvidéki Egyetem magyar nyelvű vendégoktatói, valamint a topolyai TSC Tavaszi családi nap néven szerveztek gyermekek részére közös tornát és programokat a TSC Labdarúgó Akadémia impozáns létesítményeiben.

A tornát Szentgyörgyi Klára, a Collegium Hungaricum igazgatója és Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója nyitotta meg. Csapatok érkeztek egész Vajdaság területéről. A TSC 21 alközpontjából idén is mintegy 300 gyermek vett részt a tornán. Palágyi kiemelte, hogy az alközpontokban a különböző korosztályokban összesen több mint 2000 gyerekkel foglalkoznak, az ilyen alkalmak pedig arra is jók, hogy megmutatkozzon a munka eredményessége. Végh Csongor, a TSC Labdarúgó Akadémia főkoordinátora párhuzamot vont a labdarúgás és a forradalom között, mivel mindkettőnek a pozitív hozadéka, hogy egységbe kovácsolja az embereket. Szentgyörgyi fontosnak tartotta még kiemelni, hogy itt a magyar és a szerb gyerekek együtt sportolnak.

A gyerekek már alig várták a rajtot (Majláth Béla felvétele)

A gyerekek már alig várták a rajtot (Majláth Béla felvétele)

Az utánpótlás-nevelésre nagy hangsúlyt fektet a TSC. Az alközpontok felkarolásával a kistelepüléseken is újraélesztették, folyamatosan és szervezetten fejlesztik a labdarúgást. Színvonalas mérkőzéseket láthatott a közönség. A tartalmas nap végén a legjobbak serlegekkel, valamennyi résztvevő pedig élményekkel, új barátságokkal, kapcsolatokkal gazdagodva tért haza az egész napos megmérettetést követően. Első lett a TSC, második a Bajsa csapata, harmadik a Muzslya, negyedik Ada. A legjobb kapus Relja Vučković (TSC), a legjobb góllövő Relja Kopunović (Arena) lett 11 góllal. A legjobb játékosnak járó elismerést Fazekas Maxim (Bajsa) vehette át.

Nyitókép: A gyerekek már alig várták a rajtot (Majláth Béla felvétele)