2024. március 29., péntek

Hívogat az óvoda

Azok a szülők, akik a 2023/2024-еs munkaévben szeretnék beíratni gyermekeiket az óbecsei Labud Pejović Gyermekintézménybe, hétfőtől, március 20-ától adhatják át az erre vonatkozó kérelmeiket és a szükséges okmányokat. Erre két hétig, március 31-éig van lehetőségük.

A szülők elektronikusan is átadhatják kérelmeiket az eÓvoda (еVrtic) internetes oldalon, de személyesen is megtehetik ezt az intézmény óbecsei, péterrévei és bácsföldvári létesítményeiben. Azoknak a szülőknek, akiknek a gyermekei már járnak óvodába, egy kérdőívet kell kitölteniük, és ez alapján derül ki, hogy hány férőhely marad az új munkaévben. A felvételt nyert gyermekek névsorát legkésőbb május 8-áig teszik közzé. Azokkal a szülőkkel, akiknek gyermeke felvételt nyert, május 22-e és 26-a között írják alá az erről szóló szerződéseket. Elsőbbséget élveznek a szegény környezetben nevelkedő gyerekek, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, és más, érzékeny kategóriákba tartozók.

A gyermekintézmény munkatársai Péterrévén és Bácsföldváron is egyeztettek a szülőkkel, és az igényeknek megfelelően új csoportokat nyitnak a két településen. Bácsföldváron egy új bölcsődei csoport megnyitására lenne nagy szükség, míg Péterrévén a szülők igényeinek megfelelően nyitnak új csoportot a gyermekek számára.

A jelenlegi adatok szerint szeptemberben 306 gyermek indul általános iskolába a község területén. Az óbecsei Labud Pejović Gyermekintézmény keretében jelenleg 55 csoport működik 13 óvodában, 35 egész napos és 20 félnapos ellátással.

2022. szeptember 1-jén 1150-en indultak óvodába, ennyi gyerek utoljára 2013-ban volt a község területén.

Nyitókép: Az óbecsei Labud Pejović Gyermekintézmény épülete, az alsóvárosi óvoda (Kancsár Izabella felvétele)