2024. március 29., péntek

Mennyibe fog kerülni a nyaralás a közkedvelt görög tengerparton?

A természet változatossága, a kedvező árak és a vendégszeretet okán Görögország évek óta népszerű nyaralási úticél, évente kb. 30 millióan látogatják meg az egész világból. A szerbiai vendégek is hasonló véleményen lehetnek, mert a tengerre vágyó szerbiai turisták leggyakrabban épp ezt a déli országot választják. 

Az N1 körbejárta a szálláshelyek idei árát Görögországban, mely természetesen sok tényezőtől függ. A szállodákban 30-200 euróba kerülhet személyenként egy éjszaka a hotel kategóriájától függően. Olcsóbbak a stúdiók és az apartmanok. Stúdiót találhatunk 30-50 euróért elő- és utószezonban, főidényben azonban 100-150 eurót is kérhetnek egy-egy éjszakáért. Az árak jelentősen magasabbak lehetnek a népszerű idegenforgalmi központokban és a szigeteken. Az egyszobás apartmanok ára éjszakánként 30-100, a kétszobásé 60-150 euró. A tengerre néző, vagy egyéb luxusapartmanok ára elérheti a 300 eurót is, ugyancsak éjszakánként. A kempingek választéka is nagy Görögországban, 5-15 eurós árakra kell számítani éjszakánként.

A szerbiai idegenforgalmi irodák kínálata idén is bő teret ad a választásra, ám a szállást sokan önállóan keresik ki az interneten és önszervezésben nyaralnak, nyilván abban a reményben, hogy így egy kis pénzt is megtakarítanak.

Nyitókép: Shutterstock