2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Jürgen Kloppék becsülete

A három héttel ezelőtti katasztrofális anfieldi vereség után utazik Madridba a Liverpool a BL nyolcaddöntő-visszavágójára. Jürgen Klopp csapata a hazai környezetben két gyors találat (Nunez, Szalah) után nem kevesebb, mint ötször kapitulált (Vinícius Júnior és Benzema kétszer, Militao egyszer talált be), így a Santiago Bernabéuban nem túl reális forgatókönyv, hogy a Mersey-partiak jutnak tovább, de a becsületét azért megmentheti az angol gárda egy győzelemmel. Az esetleges háromgólos diadalhoz azonban a Realnak is lesz néhány szava, főleg, ha azt nézzük, hogy a Királyi Gárda az elmúlt két hónap alatt tizenöt tétmeccsen mindössze egyszer szedte ki háromszor a labdát saját hálójából – az al-Hilal elleni klub-vb-fináléban viszont ötször a Blancók is betaláltak, így a Liverpoolnak egy esetleges rohanós, gólzáporos meccstől is óvakodnia kell, hiszen úgy nem valószínű, hogy képes lesz üresen tartani saját kapuját…

Klopphoz méltó feladat: Madridban legalább három gólt kell adni és egyet sem kapni… (Fotó: Liverpool FC)

Klopphoz méltó feladat: Madridban legalább három gólt kell adni és egyet sem kapni… (Fotó: Liverpool FC)

Az est másik meccsét Nápolyban rendezik, ahol a Serie A toronymagas éllovasa a Frankfurtban szerzett 2:0-s előnyét védi.

Olasz bajnokság, 26. forduló: Milan–Salernitana 1:1. Az élcsoport: Napoli 68, Inter 50, Lazio 49, Milan 48 pont stb. Spanyol bajnokság, 25. forduló: Girona–Atlético Madrid 0:1. Az élcsoport: Barcelona 65, Real Madrid 56, Atlético Madrid 48 pont stb.

Nyitókép: Klopphoz méltó feladat: Madridban legalább három gólt kell adni és egyet sem kapni… (Fotó: Liverpool FC)