2024. április 23., kedd
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Csercseszov a szurkolókban (is) bízik

Pikánsan alakult Németországban a magyar bajnok Ferencváros kalandja, hiszen már a meccs előtt nagy port kavart, hogy a német hatóságok egy időre megállították a zöld-fehérek szurkolóit szállító vonatot. A magyar rajongók – mintegy kétezren – később megérkeztek a meccs helyszínére, de sajnos nem sokáig bízhattak abban, hogy borul a papírforma: Demirbay már a 9. percben vezetést szerzett a Bayernek egy életerős, a tizenhatos vonala magasságából elengedett lövéssel, és bár a Fradi a továbbiakban némileg összekapta a védelmét, nem tudott komolyan beleszólni a meccs alakulásába. Kontrákból azért veszélyeztetett néha a vendéggárda, Zachariassen járt legközelebb a találathoz, de csak a lécet érte a próbálkozása. Amikor pedig már úgy tűnt, hogy Budapesten csak minimális hátrányt kell majd ledolgozni, jött egy Leverkusen-szabadrúgás, amelyet Hložek még a kapufára lőtt, de a kipattanóra érkező Tapsoba nem hibázott (86.).

Zachariassenéknak nagyon jól jött volna egy idegenbeli találat (Fotó: Beta/AP)

Zachariassenéknak nagyon jól jött volna egy idegenbeli találat (Fotó: Beta/AP)

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi vezetőedzője a lefújás után higgadtan értékelt: „Jó csapat ellen játszottunk, nincs abban semmi meglepő, hogy nagyon kellett harcolni. A gyorsan jött gól után magunkhoz tértünk, de el kell ismerni, a Leverkusen többet birtokolta a labdát. Hátrányban sem volt okunk fejjel a falnak rohanni, akadtak is lehetőségeink, és azt kértem, ne adjunk területet az ellenfélnek. Nem akarom túlmagyarázni a meccset, a 2:0 az 2:0…” – fogalmazott az orosz, hozzátéve, hogy a biztatásra is nagy szükség lesz a hazai visszavágón: „Leverkusenbe több mint kétezren kísértek el bennünket, a Puskás Arénában sokkal többen lesznek. Remélhetőleg ismét felejthetetlen hangulatot teremtenek a szurkolóink, amivel sokat segítenek majd a csapatnak.”

A trófea legnagyobb favoritjának tartott Arsenal gólgazdag döntetlent jegyzett Lisszabonban, míg a Manchester United komoly, a Juventus pedig minimális előnyt szerzett az idegenbeli visszavágóra.

El, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Roma–Real Sociedad 2:0, Leverkusen–Ferencváros 2:0, Sporting–Arsenal 2:2, Union–Royale Union 3:3, Juventus–Freiburg 1:0, Manchester United–Betis 4:1, Sevilla–Fenerbahçe 2:0, Sahtar–Feyenoord 1:1. KL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: AEK Larnaka–West Ham 0:2, Anderlecht–Villarreal 1:1, Seriff–Nice 0:1, Basel–Slovan 2:2, Fiorentina–Sivasspor 1:0, Gent–Başakşehir 1:1, Lech–Djurgården 2:0.

Nyitókép: Zachariassenéknak nagyon jól jött volna egy idegenbeli találat (Fotó: Beta/AP)