2024. április 19., péntek

Négy díj Horvátországból

Jól szerepelt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportja a zágrábi versenyen

Második alkalommal szervezték meg múlt szombaton Zágrábban az Explosion Dance Fest elnevezésű nemzetközi moderntánc-versenyt, ahol négy ország képviselői mérhették össze felkészültségüket. A megmérettetésen az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportja is képviseltette magát, a lányok négy díjjal tértek haza.

– Tavaly is részt vettünk már a versenyen, ami nagyon jól szervezett volt, így az idén is jelentkeztünk rá. Olaszországi, szerbiai, romániai és horvátországi csapatok vettek részt az idén, csaknem százhúsz produkciót nézett meg a bírói panel. A Petőfi kultúrkörből a legidősebb csapat utazott el a megmérettetésre, a lányok három produkciót vittek a zágrábi versenyre. Mindhárom tánc a dobogó legmagasabb fokára állhatott az eredményhirdetésnél, Bozsóki Nina szólóprodukciója, illetve a Covid-8 és a Rulett című koreográfiáink is aranyérmet érdemeltek ki. Ezen felül ezen a versenyen a zsűri által kiválasztott legjobb hat koreográfia a Best of the best címet is megkaphatta, amelyek közé mi is bekerültünk a Covid-8 című koreográfiánkkal – mondta Horvát Sárkány Krisztina, a csoport művészeti vezetője.

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportja mintegy hetven tagot számlál. A táncosok rendszeres fellépői a helyi rendezvényeknek, de a vajdasági meghívásoknak is eleget tesznek. A csoportvezető elmondása szerint a közeljövőben Aradra és Rijekára is szeretnének eljutni, emellett Sátoraljaújhelyre is kaptak meghívást.

Nyitókép: A dobogós lányok (Fotó: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör)