2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A végére nem maradt kérdés

Müncheni örömmel zárult a BL egyik slágernyolcaddöntője. A bajor fővárosban minimális előnyt védett a házigazda, míg a PSG fegyelmezett játékkal, de gólszerzési kényszerben lépett pályára. A jég sokáig nem tört meg a kétoldali helyzetek ellenére, végül a második félidő elején rezdült a háló, igaz, ekkor még szabálytalanul, Choupo-Moting fejes találatát (52.) VAR-szünet után lesállás miatt elvette Orsato bíró. A csatár azonban nem sokkal később már szabályos gólt ünnepelhetett, amikor Müller és Goretzka kitartásának köszönhetően szerzett labdát a Bayern közvetlenül a párizsi tizenhatos sarkán, utóbbi pedig az ajtó-ablak helyzetben álló kamerunihoz passzolt, aki nem hibázott (61.). Az összesítést tekintve kétgólos hátrányba kerülő PSG ezután nagy erőkkel rohamozott, Sergio Ramos például kétszer is fejjel veszélyeztetett rögzített helyzet után, de a vendégek nem tudták megtörni az ellenállást, egy bajor kontra végén pedig Cancelo előkészítéséből Gnabry pecsétet tett (89.) a párharc kimenetelére.

A Bayern védelme sikeresen hatástalanította Mbappéék támadásait (Fotó: Beta/AP)

A Bayern védelme sikeresen hatástalanította Mbappéék támadásait (Fotó: Beta/AP)

A másik meccsen Londonban nem született gól, így a Milan megőrizte a San Siróban szerzett minimális előnyét a Tottenhammel szemben.

BL, nyolcaddöntő, visszavágók: Bayern–PSG 2:0 (tj. a Bayern 3:0-val), Tottenham–Milan 0:0 (tj. a Milan 1:0-val). Szuperliga, 25. forduló: Partizan–Kolubara 1:1. Az élcsoport: C. zvezda 69, Partizan 51, Čukarički 50, TSC 49 pont stb. I. liga, 21. forduló: Loznica–Metalac 1:1. Az élcsoport: IMT 50, Železničar 46, Grafičar és RFK Novi Sad 37 pont stb.

Nyitókép: A Bayern védelme sikeresen hatástalanította Mbappéék támadásait (Fotó: Beta/AP)