2024. április 27., szombat

Odaítélték a VMÚE elismeréseit

Horváth Attila és Kecskés István, valamint a Mézeskalács is a díjazottak között

Odaítélte idei szakmai elismeréseit a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete, amely a Magyar Szó fiatal munkatársát, Horváth Attilát az Év Pályakezdő Újságírója díjjal, lapunk nyugalmazott újságíróját, Kecskés Istvánt pedig Életműdíjjal tüntette ki, míg a szervezet Médiadíját a fennállásának hetvenedik évfordulóját ünneplő Mézeskalácsnak ítélte oda.

Az Év Pályakezdő Újságírója díjjal az idén két személyt tüntetett ki a VMÚE elnöksége, amelynek döntése értelmében Horváth Attila, lapunk újságírója mellett Ficze Tímea, az Újvidéki Rádió szerkesztő-műsorvezetője is kiérdemelte az elismerést. Az Év Újságírója díjjal elektronikus média kategóriában Bartus Bellának, a Pannon RTV főszerkesztő-helyettesének, írott sajtó kategóriában pedig Fehér Mártának, a Hét Nap újságírójának a teljesítményét ismerték el, a Szórványdíjat pedig ezúttal a Dél-Bánát ízei című hagyományőrző gasztronómiai műsor csapatának ítélték oda.

A VMÚE díjátadó ünnepségét március 31-én, pénteken 18 órai kezdettel tartják meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban, ahova a szervezők mindenkit szeretettel várnak.