2024. április 26., péntek

Elkezdték a kifizetéseket

A CMH-irodák folyamatosan küldik ki a Szülőföldön magyarul oktatási támogatási pályázat értesítőleveleit

A magyarországi Szülőföldön magyarul oktatási pályázat támogatásaira ezúttal is jelentkezhettek óvodások, általános- és középiskolások, illetve azok szülei, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgatók, akik magyarul vagy részben magyar nyelven folytatják a tanulmányaikat. A támogatások kifizetése a minap elkezdődött. Erről kérdeztük Bús Ottót, a CMH-irodák koordinátorát:

– Szerdán postáztuk ki az első értesítő leveleket. Keddenként és péntekenként adjuk fel ezeket a postára. Feltett szándékunk, hogy most, március folyamán valamennyit postázzuk. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy április elejére minden érintettnek kézhez kellene kapnia az értesítő levelet. Minden pozitívan elbírált kérelem tulajdonosát értesíteni fogunk. Fontos, hogy csak ennek a levélnek a birtokában – és természetesen érvényes személyazonossági igazolvánnyal – tudja majd az illető a támogatást felvenni. Ha valaki április közepéig nem kapja meg az értesítő levelét – előfordulhat, hogy az elkallódik valahol –, mindenképpen keresse meg a hozzá legközelebb eső CMH irodát és megoldjuk a problémát.

A támogatás összege továbbra is ötvenöt euró, az összeget pedig bármelyik OTP bankfiókban, Vajdaság területén, fel lehet venni. Azoknak a szülőknek, akik idén először pályáztak, vagy először kapnak ilyen értesítő levelet, mindenképpen június 30-áig személyesen el kell menniük a bankba, hogy célszámlát nyissanak a számukra. Ha ezt nem teszik meg, akkor a bank nem tehet mást, visszautalja a támogatást Budapestre. Ez nem vonatkozik azokra, akiket úgymond már felismer a rendszer, hanem csakis azokra, akik ebben a ciklusban pályáztak először. Aki már korábban pályázott, az szabadon gazdálkodhat a támogatással, fel is veheti azt, de ha nem teszi meg, az sem baj, az összeg akkor is a számlán marad – monda a lapunknak Bús Ottó.

Ahogyan azt megtudhattuk, ebben a ciklusban több mint tizennyolcezer pályázatot bíráltak el pozitívan.