2024. április 25., csütörtök

FRISSÍTETT – Egyelőre nincs ok a pánikra

Gázszivárgás gyanúja miatt rendkívüli állapotot hirdettek Óbecse egyik városrészében

Egyelőre nincs ok a pánikra, gázszivárgás gyanúja miatt evakuálták tegnap délelőtt Óbecsén a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény Napsugár nevű alsóvárosi óvodájában, a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör épületében, valamint az SP üzletlánc boltjában tartózkodókat is. Az SP üzletlánc boltja előtt található artézi kút 2005-ben kiszáradt, a kutat lebontották, a víz azonban folyik, és fennáll a gyanú, hogy a helyszínen a gáz is szivárog. A második helyi közösség területén elővigyázatosságból rendkívüli helyzetet hirdetett az önkormányzat, az érintett utcákban a forgalmat is lezárták.

Kancsár Izabella felvétele

Kancsár Izabella felvétele

Kiss Igor, az óbecsei községi képviselő-testület elnöke megerősítette, hogy a vízszivárgás önmagában ugyan nem jelent veszélyt, viszont a szakértők utasítására Óbecse község önkormányzata elővigyázatosságból rendkívüli helyzetet hirdetett az érintett területen.

– A vízszivárgást néhány nappal ezelőtt észlelték, ez a probléma azonban fokozódó tendenciát mutat. A jelenlegi, rendkívüli állapot főleg az intézményekre vonatkozik, a lakosokat óvatosságra intik, egyelőre nem evakuálják. Ezen a környéken sokan közlekednek, főleg gyermekek. A Vodokanal Közvállalat a NIS Naftagas szakembereivel megteszik a szükséges intézkedéseket, és várhatóan elhárítják a problémát az elkövetkező napokban. A tűzoltók is készenlétben állnak – fogalmazott Kiss Igor.

Kancsár Izabella felvétele

Kancsár Izabella felvétele

– Fiam is az alsóvárosi óvodába jár. A délelőtti órákban váratlan hívást kaptunk az óvónőtől, aki arra kérte a szülőket, hogy azonnal menjünk a gyerekekért, mivel gázszivárgás gyanúja áll fenn az óvodával szemben lévő artézi kútnál. Nagy volt a pánik, mindenki megijedt, a szülők azonnal az óvodába siettek. Reméljük, hogy a problémát mielőbb meg tudják oldani, és hogy elhárítják a veszélyt – mondta Molnár Emese óbecsei anyuka.

Nyitókép: A bolt előtt található kiszáradt artézi kút, amiből most folyik a víz (Fotó: Kancsár Izabella felvétele)