2024. április 20., szombat

Újabb elismerés a világbajnoknak

Nagy Szebasztián kapta idén a Vermes Lajos-vándorérmet

A Szabadkai Szabadegyetemen tegnap 17. alkalommal osztották ki a Vermes Lajos-emlékérmeket az elmúlt évben legjobb teljesítményt nyújtott sportolóknak és egyesületeknek. A díjak átadása előtt Nikola Stantić sportújságíró, az esemény szervezője mondott köszöntőbeszédet.
– A díjátadónak fontos küldetése van: őrzi az arra érdemes emberek emlékét, mindenekelőtt Vermes Lajosét. Ő a vagyonát és tudását áldozta azért, hogy Szabadkát ma a sportok városának nevezhetjük – emelte ki Nikola Stantić.
A díjátadók sora a Vermes Mihály, Vermes Lajos unokája nevét viselő díj kiosztásával kezdődött, amellyel a sportklubokban kiemelkedő egyének teljesítményét ismerik el. Az idei elismerést Ali Arsalan birkózó vehetett át.
A sportújságírókból, edzőkből és sportmunkásokból álló bírálóbizottság döntése értelmében az első helyet Nagy Szebasztián birkózó szerezte meg, aki 2022-ben világbajnoki címet szerzett. Nem mellesleg a kiváló birkózó 2019-ben egyszer már átvehette a Vermes Lajos-emlékérmet. Nagy Szebasztián az elismerésről a következőket mondta a sajtó képviselőinek:
– Az elismerés sokat jelent számomra. Persze minden elismerés, díj becses nekem, hiszen ezek jelzik, hogy jó úton járok, de az az elismerés, amit Szabadkától kapok, mindig különleges számomra. Tudom azt, hogy ennek a városnak hány kiváló sportolója van és milyen nagy a konkurencia – nyilatkozta a birkózó.
A második helyezettnek Andrej Barna úszót, míg harmadik helyezettnek Tijana Filipović labdarúgót választották. Az év legkimagaslóbb teljesítményéért járó Luka Andrašić-díjat Fazekas Tibor jégkorong-játékvezető érdemelte ki. A legjobb csapatnak járó elismerést a Spartacus férfi röplabdacsapata vehette át Nataša Aleksićtól, a városi tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagjától. A városi tanácstag rövid beszédet mondott az eseményen, amelyen elmondta, Vermes legfőbb üzenete, hogy a sport nem lehet a gazdagok és kevesek kiváltsága.
– Napjainkban Szabadkán hasonló ideákat ápolunk. Szabadka a sport városaként ismert és elismert. A város nem csak egy sportágban kiemelkedő. Épp ellenkezőleg. Azon ritka városok egyike, amelyben a gyermekek és fiatalok sportok széles kínálata közül választhatnak, a világszerte népszerűektől a kevésbé ismert ágakig, amelyekben úgyszintén kimagasló eredményeket nyújtanak sportolóink – mondta többek között Nataša Aleksić.
Végül az esemény zárásaként átadták a díjátadó legnevesebb díját, a Vermes Lajos-vándorérmet Nagy Szebasztiánnak.

Nyitókép: Nagy Szebasztián: Az elismerés, amit Szabadkától kapok, mindig különleges számomra