2024. március 29., péntek

FRISSÍTETT – Tragikus tűzeset Bácskossuthfalván

Két kisgyermek lelte halálát egy háztűzben

Egy egyéves és egy hároméves kisgyermek vesztette életét abban a háztűzben, amely ma reggel keletkezett Bácskossuthfalva egyik legkeskenyebb utcájában. Az esethez háromnegyed 9 előtt riasztották a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltóságot, akik rövid időn belül két teherkocsival vonultak ki a helyszínre.

Nem hivatalos információink szerint a lángok a kétszobás, szerény lakóépület első helyiségében csaptak fel az Ivanović család otthonában, és a kivonuló tűzoltóegységeknek rövid időn belül sikerült eloltaniuk.
A tűz okával kapcsolatban még folyik a vizsgálat, a családfőt kihallgatta a rendőrség.

Délelőtt 11 óra tájban, amikor ott jártunk, még füstölt a Keskeny utcai ház, ahol a tragédia történt. Az esethez Szabadkáról és Topolyáról vonultak ki a belügyi egységek helyszínelői. Jelen volt több szabadkai, újvidéki és belgrádi sajtóorgánum tudósítója. Az utcát lezárták a forgalom előtt, így nem közelíthettük meg a tűzeset helyszínét, a népes rokonság a szalagok mellett várakozott. Nem sokkal később a szabadkai Temetkezési Kommunális Közvállalat kocsija is befutott, hogy további kivizsgálásra szállítsa el az áldozatokat.

Kazinczy Paszterkó Diana felvétele

Kazinczy Paszterkó Diana felvétele

A család egyik névtelenségét kérő ismerősétől megtudtuk, hogy a lángok akkor csaptak fel, amikor az édesanya iskolába és óvodába kísérte négy gyermekét, négy gyermek pedig otthon tartózkodott a párjával. A férfi bizonyos ideig házon kívül intézte a teendőit, és amikor belépett volna az ajtón, akkor szembesült a hatalmas lángokkal. Két gyermeket sikerült kimentenie, egy egyéves és egy hároméves kisgyermek viszont a lángok áldozatául esett.

A falubeliek közül még a délelőtt folyamán szinte mindenki értesült a felfoghatatlan tragédiáról. Az utcabeli lakók csupán néhány perc erejéig kukkantottak ki a kapun. Az egyik idősebb férfitól megtudtuk, hogy a szirénák hangjára lett figyelmes 9 óra előtt, és akkor derült ki számára, hogy tűz van az utcájában. Elmondta, hogy tudomása szerint a családfő és a felesége nincs munkaviszonyban, idejük jelentős részét otthon töltötték. Különösebb probléma nem volt velük az utcában, a család tűzrevaló-szükségleteit a környéken szerezték be. A szomszédságukba a közelmúltban költözött egy szintén roma család.

Ivanovićék háza teljesen lakhatatlanná vált, a helyszínelők vizsgálata után kiderülhet majd, hogy kit terhel az eset felelőssége, és az azt követő bírósági döntés határozhat majd a gyermekek további elhelyezéséről.

Nyitókép: A vizsgálat idejére lezárták a Keskeny utcát (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)