2024. április 26., péntek
FÉRFI VB-SELEJTEZŐ

A magyarok a csodáért, a szerbek a nyugalomért

Tegnap este megkezdődött az augusztus végén rajtoló, Fülöp-szigeteki–japán–indonéz rendezésű férfi-vb utolsó európai selejtezős ablaka. A K csoportban szereplő magyarok a litvániai Klaipėdában léptek pályára, és ha bravúrral győztek, akkor vasárnap a bosnyákok legyőzésével véghez vihetik a csodát, hiszen odaérhetnek a tornaszereplést érő harmadik helyre. Szerbia ma Athénben vendégeskedik a görögöknél, és a sikerrel bebiztosíthatja egyébként is nagyon valószínű helyét az első háromban, tekintve, hogy az I jelű hatosban negyedik Törökország kettővel kevesebb pontot számlál két fordulóval a kvalifikáció vége előtt.

A Sasok Törökország novemberi legyőzésével már túljutottak a feladat nehezén (Fotó: Nova)

A Sasok Törökország novemberi legyőzésével már túljutottak a feladat nehezén (Fotó: Nova)

A női Euroligában a Miskolci DVTK és a Szekszárd is vereséget szenvedett, így jó eséllyel csak a tegnap este játszó Sopron bízhat a negyeddöntőbe jutásban.

Női El, 13. forduló, A csoport: Fenerbahçe–Valencia 93:61, Olimpiakosz–USK Prága 54:85, Polkowice–Bourges 66:75, Bologna–Szekszárd 89:59. A sorrend: Fenerbahçe 24, USK 22, Valencia és Bourges 21, Polkowice 20, Bologna 18, Szekszárd 16, Olimpiakosz 14 pont. B csoport: Girona–Mersin 67:67, h. u. 73:75, Miskolc–Avenida 61:70. A sorrend: Mersin 22, Avenida 21, Girona, Sopron (–1) és Schio (–1) 20, Miskolc 19, Mechelen (–1) és Landes (–1) 14 pont.

Nyitókép: A Sasok Törökország novemberi legyőzésével már túljutottak a feladat nehezén (Fotó: Nova)