2024. április 20., szombat

Ünnepelt Zombor önkormányzata

A Zombori Filharmónia és a Magyar Polgári Kaszinó képviselői városi kitüntetést vettek át

Február 17- én a Zombori Nemzeti Színház adott otthont az önkormányzat által szervezett, Zombor városnapi ünnepségének. Az eseményen jelen voltak a testvérvárosok, Kispest és Baja delegációi is, továbbá helyi tisztségviselők, a nemzeti tanácsok tagjai, valamint az intézményvezetők.

A színvonalas műsor tematikáját a város (fejlődés)történetének, építészetének szentelték. Antonio Ratković polgármester beszédében gratulált a jeles ünnepnap alkalmából. Kiemelte a vízellátás, a hulladékgazdálkodás, a közlekedés, az ipari, az egészségügyi, továbbá a kulturális fejlesztések, beruházások terén elért eredményeket, terveket. A jelenlévőket Goran Vesić építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter köszöntötte.

Városi kitüntetést vehetett át értékőrző és megújító tevékenységéért egyebek mellett az újonnan alakult Zombori Filharmónia, melynek nevében az elismerést Szekely I. István alapító, művészeti vezető vette át, továbbá a 140 éves Magyar Polgári Kaszinó, amelynek képviseletében Szladek László elnökségi tagnak nyújtották át a városi elismerést.

A városnapi programsorozatot további események: könyvbemutatók, koncertek, kiállítások alkotják.

Nyitókép: Korábbi felvétel