2024. április 25., csütörtök

Magyarkanizsai lánynak kell a segítség

Rideg Emese súlyos sérüléseket szenvedett, a háza pedig porig égett

Már több helyütt szerveztek gyűjtést Rideg Emese magyarkanizsai fiatal lánynak, aki önerőből vásárolt házat Magyarkanizsán a Budzsákban, amely ház a napokban sajnos porig égett. Ő maga is nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, de életerős, kitartó, ám jól jönne neki a segítség. Emese újvidéki születésű, tizennégy éve él Magyarkanizsán, mindennap ingázott Szegedre, nemrégiben ott kapott munkát egy kertészetben. Úgy tűnt, sínen van az élete, kész lett a háza, amelyben élhette kisvárosi életét, esze ágában sem volt sehova sem költözni. Most azonban a sajnálatos eset után nem egyszerű az élete. Telefonon vettük fel vele a kapcsolatot, úgy mesélt arról, mi történt, és miben segíthetünk neki:

– A házat tavaly vettem meg Magyarkanizsán, és decemberben fejeztük be rajta a munkálatokat. Egyedül élek, nálam volt a karácsonyozás, megünnepeltük, hogy most lett kész minden, végre olyan, amilyennek szeretném, gyönyörű és tiszta – mesélte Emese. Eddig nagyon is szépen hangzik a történet, egy ügyes, talpraesett, kedves fiatal lány, aki most el kellett, hogy szenvedjen egy rémálmot. – Szombaton hajnal három körül arra ébredtem fel, hogy rettentően melegem van, az arcomnak főleg. Amikor kinyitottam a szemem, addigra körülöttem a hálószobában már minden lángokban állt. A szomszédok elmondása szerint mezítláb trappoltam, és ébresztettem őket, hogy ég az egész ház! Ők hívták a tűzoltókat, a rendőrséget, a mentőket. Ameddig én emlékszem, addig két tűzoltóautó ért ide, aztán engem Zentára szállítottak a kórházba, mérgezés gyanújával – mondta Emese. – Leégett az arcom, leégett a kezem, a csuklómba valami beleégett, és azt kivágták a kórházban. A hangszálaim, a szám belül és a tüdőm nagymértékben károsodott. Injekciókkal tágították az ereket, hogy ne legyen esély fulladásra – magyarázta Emese, aki most a barátainál van. – Kiengedtek a kórházból, azzal, hogy ha érzem, hogy szorít a tüdőm, vissza kell mennem.

A tűz okáról biztosat még nem tudni. – Nagy valószínűséggel az áramhálózattal történt valami, habár azt is felújítottuk, mindent EU-s szabvány szerint…

Emesének nem volt biztosítása, nem is kér, de a fiatalság összefog érte, pizzázók, ékszerész is felajánlást tett közzé Emeséért a Facebookon, ugyanakkor a hétvégén az OZ strandházánál is lehet adományozni Emese részére, akinek főleg építőanyagra lenne szüksége, de minden jól jön az újrakezdéshez. Pénzadományt a 325930070556063007 bankszámlaszámra lehet küldeni a szerencsétlenül járt lánynak. 

Nyitókép: Facebook