2024. április 25., csütörtök

Mindenki számára elérhető tartalmat biztosítani

Nagykikindán kisebb formátumú retail parkot terveznek kialakítani

A nagykikindai városi képviselő-testület szerdán tartotta meg huszonnyolcadik rendes ülését, amelyen többek között döntést hoztak a lakott területek általános rendezéséről, a kommunális rendről, valamint módosították a csapadékvíz elvezetéséről szóló határozatot, de döntés született egy kataszteri terület eladásáról is, ahol egy kisebb bevásárlóközpontot, illetve egy retail parkot szeretnének kialakítani.

Egy, a mikronaseljei D tömbben található telekről van szó, ahol húsz évvel ezelőtt lakásokat kezdtek építeni a fiatal házaspárok és a biztonsági erők tagjai számára, de a munkálatok soha nem fejeződtek be. A telek kikiáltási ára 260.000 euró lesz, az érdeklődő befektetők zárt borítékban tehetnek ajánlatot a pályázat kiírása után. Az illetékesek arra számítanak, hogy a bevásárlóközpont felépítésével olyan tartalmakat biztosíthatnak a helyieknek, amelyek hiányoznak a város életéből.

– A közösen kialakított perspektíva hatására, az új gyorsforgalmi úttól kezdve, a lehetséges határátkelő 24 órás megnyitásán át, az új ipari övezetekig, a tény az, hogy a befektetők cégeket, gyárakat és kereskedelmi létesítményeket akarnak nyitni városunkban. Az önkormányzat mindenki számára lehetővé teszi az álláskeresést, célunk pedig fiataljaink itthon tartása. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy már most is aktívan keresünk helyszíneket új lakások építéséhez. Rajtunk múlik az, hogy még jobb infrastruktúrát biztosítsunk, hogy meggyőzzük a befektetőket arról, hogy jó partnerek vagyunk – hangzott el Nikola Lukač polgármester felvezetőjében.

A kiválasztott helyszínen csak a lakások alapozását kezdték el. A nagykikindai önkormányzat többször is kísérletet tett arra, hogy befejezzék ezen a részen az építkezést, a kiírt pályázatokra azonban semmilyen válasz, de még érdeklődés sem érkezett.

– Egy kisebb bevásárlóközpontot szeretnénk ott létrehozni, egy mini kiskereskedelmi park formájában, amely megváltoztatná annak a városrésznek az arculatát is. Több befektető is érdeklődött a terület iránt, ezért döntöttünk úgy, hogy javasoljuk a városi képviselő-testületnek a telek eladását. A célunk az, hogy a polgárok számára minden szükséges tartalom elérhető legyen, és ne kelljen ezekért máshova utazni – tette hozzá Saša Tanackov, a városi tanács gazdaságért és beruházásokért felelős tagja.

Nyitókép: Az új retail park helyszíne (Fotó: Nagykikindai önkormányzat)