2024. április 25., csütörtök

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Budapesten

Február 17. és 19. között rendezik meg a 11. Vendégváró Fesztivált

A Bethlen Téri Színház az idén tizenegyedik alkalommal rendezi meg február 17. és 19. között a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált Budapesten. A rendezvényen ezúttal a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház három előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

A Vendégváró Fesztiválon minden évben egy-egy határon túli, magyar műhely mutatja be produkcióit a VII. kerületi teátrumban, ezzel a repertoárjuk keresztmetszetét tárva a budapesti közönség elé. A Bethlen Téri Színház idén a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházat hívta vendégül, akik tabudöntögető és progresszív legjobbjaikkal, és egy premierrel állnak a színpadra.

A Bethlen Téri Színház kiemelt célja, hogy a határon túli társulatok megmutathassák értékeiket, művészetüket a fővárosban. Hiszem, hogy így egy még szélesebb képet kaphatunk a magyar kultúráról, arról, hogy milyen kérdések foglalkoztatják a modern korban a mai embert emelte ki dr. Váczi László, a Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatója.

Február 17-én Lovas Ildikó: Amikor Isten hasba rúg című produkciót láthatja a közönség, Urbán András rendezésében. A következő napon, szombaton szintén Urbán András rendezésében Az Úr nevében című előadása szerepel a programban, majd a fesztivál zárónapján Gunilla Boëthius svéd író A föld fia című drámája lesz látható Hegymegi Máté rendezésében. A drámát Szappanos Gábor fordította.

További részletes tájékoztatásért a www.bethlenszinhaz.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.