2024. április 25., csütörtök

Három TSC-játékos a győztes szerbeknél

Los Angelesben játszott Szerbia válogatottja felkészülési mérkőzést az Egyesült Államok ellen tegnap hajnalban. Dragan Stojković szövetségi kapitány – a nem régi tétmeccsekhez képest jócskán felfiatalított és átalakított – keretében három fiatal TSC-játékos is helyet kapott a kezdőben, Luka Ilić, Nemanja Petrović és Nemanja Stojić. Az amerikaiak Vazquez révén a 29. perctől vezettek, Ilić a 43. percben szabadrúgásból egyenlített, a Vojvodinában játszó Veljko Simić pedig a 46. percben, mint később kiderült, győztes gólt szerzett a Sasoknak. Ilićet a 62. percben lecserélte a szövetségi kapitány, másik két klubtársa végig pályán volt.

Stojić, Ilić és Petrović (balról jobbra) a mérkőzés után (Fotó: Facebook/FK TSC)

Stojić, Ilić és Petrović (balról jobbra) a mérkőzés után (Fotó: Facebook/FK TSC)

Az angol ligakupa döntőjében érezheti magát a Manchester United, miután a Nottingham elleni elődöntő első felvonását három góllal húzta be idegenben. A Spanyol Király-kupa negyeddöntőjében a katalán–baszk derbin a Barcelona Dembélé góljával (52.) gyűrte le a Real Sociedadot.

Angol ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Nottingham–Manchester United 0:3. Német bajnokság, 17. forduló: Mainz–Borussia (D) 1:2, Augsburg–Borussia (M) 1:0, Leverkusen–Bochum 2:0, Freiburg–Frankfurt 1:1, Werder–Union 1:2. Az élcsoport: Bayern 36, Union 33, Leipzig 32 pont stb. Spanyol Király-kupa, negyeddöntő: Barcelona–Real Sociedad 1:0, Espanyol–Sevilla 1:1, h. u. 2:1. Barátságos válogatottmérkőzés: Egyesült Államok–Szerbia 1:2.

Nyitókép: Stojić, Ilić és Petrović (balról jobbra) a mérkőzés után (Fotó: Facebook/FK TSC)