2024. április 26., péntek

A Dujsebajev család Szegedre tart?

Régóta ismert tény már, hogy a Szeged csapatától a szezon végén távozik a Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapić nevével fémjelzett szakmai vezetőség, így a Tisza-partiak új vezetőedzőt keresnek. Mint ahogy arról is lehetett már tudni, hogy a Kielce csapata válságos helyzetbe került, hiszen ha pár héten belül nem találnak új pénzforrást váratlanul távozott főszponzoruk helyére, a tavalyi BL-ezüstérmes lengyel gárda működése is ellehetetlenülhet az európai élvonalban. A kialakult bizonytalan helyzet miatt a csapat lehetővé tette a szerződéssel rendelkező tagjai számára, hogy tárgyalásba lépjenek más együttesekkel. Ez a két esemény pedig a hírek szerint össze is fonódhat, hiszen a lengyel Wyborcza című lap arról számolt be, hogy a Kielce vezetőedzője, Talant Dujsebajev konkrét ajánlatot kapott a Szegedtől. És nemcsak ő, hanem a jelenleg a csapatban játszó két fia, Alex és Daniel is érkezhetnek vele együtt 2023 őszétől.

Dujsebajev decemberben, a két csapat BL-meccse után méltatta a Szeged impozáns, új sportcsarnokát (Fotó: Agencja Wyborcza)

Dujsebajev decemberben, a két csapat BL-meccse után méltatta a Szeged impozáns, új sportcsarnokát (Fotó: Agencja Wyborcza)

Dujsebajev 2014 óta vezeti a Kielcét, de ezen időszak kezdetén, 2016-ig párhuzamosan a magyar férfiválogatottat is irányította, így valamelyest ismerős közegbe térhetne vissza. A végső döntésre alighanem várni kell még addig, amíg eldől a Kielce sorsa, mindenesetre ha a csapat nem tud kilábalni a válságból, több, a világélvonalba tartozó játékos válik szabadon igazolgatóvá, mint Andreas Wolff, Arkadiusz Moryto vagy Artsem Karalek, akiért állítólag már be is jelentkezett a Barcelona.

Nyitókép: Dujsebajev decemberben, a két csapat BL-meccse után méltatta a Szeged impozáns, új sportcsarnokát (Fotó: Agencja Wyborcza)