2024. április 25., csütörtök

Ösztöndíjra pályázhatnak a községbeli egyetemisták

A nagykikindai önkormányzat hétfőn írta ki a községben élő egyetemisták számára ösztöndíjpályázatát a 2022/2023-as iskolaévre. A jelentkezőkkel kétoldalú szerződést írnak majd alá, amelyben rögzítik a szerződő felek kölcsönös kötelezettségeit, az ösztöndíj odaítélésének időtartamát, és az ösztöndíj összegét, amelyet az önkormányzat a költségvetésében rendelkezésre álló keret alapján határoz meg.

A pályázatra azok az egyetemisták jelentkezhetnek, akik Szerbia állampolgárai, akik a hazai egyetemek egyikén folytatják tanulmányaikat, és akik a nagykikindai községben élnek már legalább egy éve.

Az elsőéves jelentkezőknél további feltétel, hogy a középiskolai tanulmányaikat Szerbiában fejezték be, először iratkoztak be az első évfolyamra, és az állam terhén tanulnak. További pontokat ér az, ha Mensa-tag, ha középiskolai tanulmányaikat Vuk-díjjal, vagy év diákja címmel, illetve legalább 4,50-es átlaggal fejezték be, és első helyen került be a választott egyetem választott szakára.

A másod-, harmad- és negyedéves rendes egyetemi hallgatóknak 8,5-es átlaggal kell rendelkezniük, évet nem veszthettek, az aktuális iskolaévre legfeljebb három tantárgyat hozhattak át. A mesterfokozatra iratkozóknál külön feltétel, hogy nem lehet munkahelyük tanulmányaik során, és nem hagytak ki egy évet sem a mesterképzés előtt.

Az önkormányzat az idei évben a fogyatékkal élő, illetve krónikus betegségben szenvedő egyetemistákra is gondolt. Náluk is a fent említett követelmények érvényesek azzal a különbséggel, hogy esetükben elég, ha az átlageredményük 7,00 fölött van.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a városháza 5-ös számú tolóablakánál kaphatnak. Jelentkezni február 6-áig lehet. A pályázati anyagot személyesen és postai úton is el lehet juttatni az önkormányzatba. A postacím: Nagykikinda Városa, Trg Srpskih Dobrovoljaca 12. A borítékon mindenképpen fel kell tüntetni: Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova sa teritorije Grada Kikinde za školsku 2022/2023. godinu.

Nyitókép: A nagykikindai önkormányzat épülete (Fotó: Vidács Hajnalka)