2024. április 19., péntek

Ahol a diákok a tehetségüket fejlesztik

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács tanórán kívüli élmény- és alkotásközpontú programot tart

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács ősszel 30 órás tanórán kívüli élmény- és alkotásközpontú tehetséggondozó programot indított a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. A tavasszal záruló műhelymunkák sorozatán az a 12 diák vesz részt, akik nagyobb érdeklődést, nagyobb képességet mutatnak az irodalom iránt.

De Negri Ibolya, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács elnöke elmondta, hogy a Nemzeti Tehetség Program keretén belül a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács már tíz éve szervez műhelymunkákat az általános és középiskolás diákok számára, folyamatosan változó témakörökkel, más-más tehetségterületeket megcélozva.

A heti másfél órás műhelymunkákat Herédi Károly, Jovánovity Patyerek Réka és Tolnai Varga Piroska, az intézmény magyartanárai tartják. A diákok itt új tudást és ismereteket szereznek, amellett, hogy a tehetségük fejlesztésével is foglalkoznak, és még kulturális művelődési eseményeken is részt vesznek.

Dér Dianna

Fotó: Dér Dianna

– A gyerekek nyitottak, kommunikatívak és jól érzik magukat. Ezek még bevezető foglalkozások, de az egésznek az a koncepciója, hogy a tanulók kiválasszanak egy témát, és elkészítsenek abból egy dolgozatot. Igyekeztünk úgy összeállítani a munkát, hogy az egésznek a felépítése interdiszciplináris legyen. Tehát, hogy kapcsolódjunk az irodalomhoz, kicsit a pszichológiához, a pszicholingvisztikához és a néprajzhoz is – emelte ki Herédi Károly.

Nyitókép: Dér Dianna