2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS

Az ír nagyágyú hajrázott a legjobban

Sam Bennett sprintgyőzelmével ért véget az Argentínában futó San Juan-i Körverseny első szakasza, az ír hajrás remek felvezetést kapott utolsó emberétől, Danny van Poppeltől, aki maga is negyedik lett. A magyar Fetter Erik azonos idővel az előkelő 20., a szerb Veljko Stojnić mintegy három és fél perces lemaradással a 140. lett.

A zombori csapata, az olasz bejegyzésű Corratec egyébként idén prokontinentális szintre lépett, és meghívót kapott a május 6. és 28. között esedékes Giro d’Italiára, ahogy Fetter csapata, az ugyancsak olasz licenccel rendelkező, Alberto Contador és Ivan Basso nevével fémjelzett EOLO–Kometa is. Ez azt jelenti, hogy a szezon első háromhetesén magyar és szerb versenyző is rajthoz állhat, ha csapatuk beválogatja őket a keretbe.

A San Juan-i Körversenyen több kiváló összetettmenő, például a friss világbajnok Remco Evenepoel, Egan Bernal és Miguel Ángel López is ott van a mezőnyben.

Nyitókép: A világbajnoki trikós Evenepoel nekifogott reklamálni, mert hátrányt szedett össze a szakasz kaotikus befejezésében (Fotó: Sticky Bottle)