2024. március 28., csütörtök
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS

Jól kezdett az ausztrál

A déli kontinens körversenyével kezdődött el az országúti kerékpáros szezon legrangosabb sorozata, a WorldTour. A hatnapos megmérettetésen a sprintereknek és a hegyimenőknek egyaránt több esélyük akadt a korai forma kipróbálására, de az összetett versengés természetesen az emelkedőkön dőlt el, ráadásul a tengerparti szelek többször is komolyan beleszóltak a szakaszok alakulásába.

Hat nap után végül a hazai Jay Vine zárt az élen, aki egy etapon sem győzött, viszont a három legfontosabb, hegyes napon mindig a szűk élbollyal ért célba, ami elegendőnek bizonyult a sikerhez. A szakaszgyőzelmeken sorrendben Alberto Bettiol, Phil Bauhaus, Rohan Dennis, Pello Bilbao, Bryan Coquard és Simon Yates osztozott.

Yates (jobbról) a szakaszgyőzelmet, Vine az összetettet ünnepelhette az utolsó napon (Fotó: Het Nieuwsblad/EPA-EFE)

Yates (jobbról) a szakaszgyőzelmet, Vine az összetettet ünnepelhette az utolsó napon (Fotó: Het Nieuwsblad/EPA-EFE)

Santos Tour Down Under, az összetett végeredménye (prológ + 5 szakasz): Jay Vine 16:07:41 óra, Simon Yates +11, Pello Bilbao +27, Magnus Sheffield +57, Mauro Schmid +58 mp stb.

Nyitókép: Yates (jobbról) a szakaszgyőzelmet, Vine az összetettet ünnepelhette az utolsó napon (Fotó: Het Nieuwsblad/EPA-EFE)