2024. április 24., szerda

A tartomány támogatja a város kulturális intézményeit

Csütörtökön délután Nagykikindára látogatott Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár, aki megbeszéléseket folytatott Nikola Lukač polgármesterrel, Valentina Mickovskival, a nagykikindai városi tanács kultúrával és oktatással megbízott tagjával, valamint Stanislava Hrnjak tartományi képviselőházi küldöttel.

A megbeszélés legfontosabb témája a Gusle Zenei Hagyományokat Ápoló Akadémiai Társaság alapítási jogainak átruházása a tartományi kormányra, de arról is szó esett, hogy a nagykikindai kulturális intézmények az idén is számíthatnak a tartományi kormány támogatására.

– Az előző év során is különböző pályázatok útján támogattuk a nagykikindai kulturális intézményeket és egyesületeket is, mintegy 35 millió dinárral, beleértve a kortárs művészeteket, a kulturális örökségeket, a lakossági tájékoztatást, valamint a nemzeti kisebbségekkel kapcsolatos kulturális projekteket – mondta Dragana Milošević.

A megbeszélést követően a tartományi titkár megtekintette a Nagykikindai Népmúzeumot, majd ellátogatott a Gusle Zenei Hagyományokat Ápoló Akadémiai Társasághoz.

Nyitókép: A küldöttség a Nagykikindai Népmúzeumba tett látogatása során (Vidács Hajnalka felvétele)