2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Alsóházi rangadók

Két olyan meccset rendeztek hétfő este az európai topligákban, amelyeken a tabellák hátsó fertályában tartózkodó csapatok voltak érdekeltek. A Serie A-ban a kiesőzóna elől menekülő Empoli az annak mélyén álló Sampdoriát fogadta, amely egyenrangú összecsapásra kényszerítette a házigazdát. Pontot lopni azonban nem tudott, bár csak dráma után, hiszen Ebuehi szöglet utáni fejesgólját (55.) követően Colley a bírói ráadás 7. percében egyenlített, azonban Santoro sporttárs hosszas VAR-szünet után, egy korábbi kezezés miatt érvénytelenítette a találatot.

Nagy csatát hozott az Empoli és a Sampdoria párharca (Fotó: Calcio il Pillole)

Nagy csatát hozott az Empoli és a Sampdoria párharca (Fotó: Calcio il Pillole)

Drámából nem volt hiány Cádizban sem, ahol az ugyancsak kiesőzónában álló hazai gárda a 7. perctől vezetett Ocampo révén, azonban az eddig mindösszesen 4 pontot gyűjtött vendégek Ponce találatával (81.) a hajrában pontot raboltak.

Olasz bajnokság, 18. forduló: Empoli–Sampdoria 1:0. Az élcsoport: Napoli 47, Milan 38, Juventus és Inter 37 pont stb. Spanyol bajnokság, 17. forduló: Cádiz–Elche 1:1. Az élcsoport: Barcelona (–1) 41, Real Madrid (–1) 38, Real Sociedad 35 pont stb.

Nyitókép: Nagy csatát hozott az Empoli és a Sampdoria párharca (Fotó: Calcio il Pillole)