2024. április 23., kedd
VÍZILABDA

Nehéz párbajok várnak a magyarokra

Tegnap délelőtt megejtették a női Eurokupa negyeddöntőjének sorsolását, a Ferencváros spanyol, az UVSE és az Eger pedig görög ellenféllel találkozik a legjobb nyolc között. Az UVSE hazai pályán, a Fradi és az Eger idegenben kezd. Az első mérkőzéseket január 28-án, a visszavágókat pedig február 11-én játsszák.

A negyeddöntő párosai: Terrassa–FTC, UVSE–Ethnikosz, Vouliagmeni–Eger, Padova–Lille.

Gurisatti Grétának még az eddigieknél is jobban kell játszania a továbbjutásért (Fotó: fradi.hu)

Gurisatti Grétának még az eddigieknél is jobban kell játszania a továbbjutásért (Fotó: fradi.hu)

Az esélyesek a négy között

A hétvégén lezajlottak a hazai férfi vízilabdakupa negyeddöntőjének mérkőzései. Az esélyesek nem kegyelmeztek, a Novi Beograd a Valist, a Crvena zvezda a Vojvodinát, a Partizan pedig a Proletert győzte le könnyedén. Az erőviszonyok ismeretében a legnehezebb mérkőzés a Radničkira várt, Uroš Stavanović együttese azonban a vártnál jóval hamarabb, már a második negyed végén eldöntötte a találkozót. A négyes döntőt január 28-án és 29-én Belgrádban rendezik.

Negyeddöntő: Novi Beograd–Valis 22:6, Radnički–Šabac 12:9, C. zvezda–Vojvodina 13:8, Partizan–Proleter 18:6.

A férfi magyar bajnokság hétvégi fordulójában két meglepetés született: a Honvéd vendégként vette el a Vasas veretlenségét, míg a Miskolc kiharcolt egy döntetlent a BVSC otthonában. Az Eger majdnem beleszaladt egy fiaskóba a Szeged ellen, a hevesiek csakhamar elszórakozták a meccs elején összeszedett négygólos vezetésüket, a Tisza-partiak kétszer is közel kerültek a pontszerzéshez, végül azonban a hazaiak megőrizték a minimális előnyt.

8. forduló: KSI–Szentes 11:12, BVSC–Miskolci 10:10, Eger–Szeged 8:7, Vasas–Honvéd 8:11, Pécs–Szolnok 9:16, OSC–Kaposvár 17:7, FTC–UVSE 12:5. Az élcsoport: FTC és OSC 24, Szolnok 22, Vasas 21 pont.

Nyitókép: Gurisatti Grétának még az eddigieknél is jobban kell játszania a továbbjutásért (Fotó: fradi.hu)