2024. május 5., vasárnap

Ideiglenesen bezárják a temerini szeméttelepet

Még mindig nem sikerült eloltani a tüzet a temerini szeméttelepen, ezért január 16-áig lezárják azt – közli a 021 hírportál, az illetékesek közleménye alapján.

Magánszemélyek és cégek, vállalatok számára sem lesz engedélyezve a szeméttelep használata, kizárólag a Temerini Kommunális Közvállalat járművei, valamint az oltást végző egységek járművei közelíthetik meg.

Amint arról már hírt adtunk, a szeméttelep több hónapja parázslik, a lángok pedig január első napjaiban kaptak fel újra. A környéken rosszak a látásviszonyok, a bűz pedig Temerin központjában is érezhető.

A szemétlerakóban folyamatosan újabb tonnányi szemét halmozódik fel, míg a parázs elfolytásához arra lenne szükség, hogy föddel takarják be a területet, de megfelelő munkagépek hiányában ez nem megoldható.

A temerini szeméttelep problémái évek óta húzódnak, de a jelenlegi helyzetben szinte lehetetlen ezeket a gondokat megoldani, mert az újvidéki városi szemétlerakó helyén még várat magára a regionális hulladéklerakó létrehozása.

Nyitókép: 021.rs