2024. április 19., péntek

Téli programok Nagykikindán

A Nagykikindai Népmúzeum a téli szünet utolsó hetén egy egész hetes programsorozattal készül a 7–12 éves általános iskolás gyermekek részére. Kedden, január 10-én képzőművészeti foglalkozást tartanak, amelynek keretében egy 2023-as évre szóló naptárat készítenek, szerdán, január 11-én egy tanulmányi sétatúrát szerveznek a múzeum épületétől a szárazmalomig. A csütörtöki, január 12-ei program címe Nagykikinda négy fertája, melynek keretében kutatómunkát végeznek majd a város központjában, pénteken, január 13-án pedig a múzeum tárlatában végezhetnek kutatásokat az érdeklődők. A programsorozat szombaton, január 14-én kreatív műhelymunkával zárul.
A programok mindennap 11-tól 13 óráig tartanak, a részvételi díj 150 dinár naponta. A szervezők minden gyermeket szeretettel várnak.

Gasztronómiai szakkör gyermekeknek

A nagykikindai Egység Művelődési Egyesület keretein belül gasztronómiai szakkört indítanak tíztől tizenöt éves korú gyermekek részére. Az érdeklődők az egyesület irodájában jelentkezhetnek. Az első foglalkozás január 12-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik, és a palacsinta-, valamint a krumplileves készítésének a rejtelmeit ismerhetik meg az érdeklődők.