2024. március 19., kedd

Választások és vállalások éve volt

Az idén több nyugat-bácskai településen megoldódik az ivóvízhálózat problémája

Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke összegezte a múlt, fejlesztési projektekben és közösségi eseményekben igen gazdag évet, továbbá röviden ismertette a 2023-ban megvalósításra váró terveket.

– A 2022-es év a választásokról szólt, fontos hangsúlyozni, soha ennyi megmérettetés nem volt egy évben, ezért elsősorban szeretnék köszönetet mondani a polgároknak a támogatásért. A múlt esztendőt Zombor Város napjának nagyszabású megünneplésével kezdtük. Ennek keretében újraalakult a nagy múltú Zombori Filharmónia. Ami a projekteket illeti, azt gondolom, sikerült megvalósítani a kitűzött célokat. Ilyen a bezdáni csatornapart teljes felújítása, az utcák aszfaltozása, Doroszlón a temetőnél a parkoló és a játszótér rekonstrukciója, az utak aszfaltozása. Bácskertesen (Kupuszinán) befejeztük a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület épületében a központi fűtést, Szilágyin Turul-emlékművet avattunk és kicseréltük a nyílászárókat a József Attila Művelődési Egyesület épületén. A Zombor Városhoz tartozó falvakban felújították az egészségházakat, Bácsgyulafalván renováltuk a helyi közösség épületét. Ezenkívül a templomokat is rendbe tettük – sorolta a körzeti szervezet elnöke.

Pelt Ilona

Pelt Ilona

Kiemelte, számunkra az a legfontosabb, hogy mindezeket az elképzeléseket a polgárokkal, a civil szervezetek vezetőivel együtt valósították meg. A szervezet elnöke beszámolt arról is, hogy az idén milyen terveket szeretnének véghezvinni.

– Nemesmiliticsen a Kultúrotthon épületét szeretnénk felújítani, továbbá elkészíteni a bezdáni színház épületének rekonstrukciós tervét és a Dora-híd felújítási tervét, befejezni a Monostorszeg és Kupuszina közötti útszakaszt, folytatni a falusi egészségházak felújítását. Doroszlón befejezzük az ivóvízhálózatot, és ezzel több évtizedes problémát oldunk meg. Küllőd és Bezdán között folyamatban van a vízhálózat kiépítése, amellyel sikeresen elrendezzük mind a három Bezdánhoz tartozó település ivóvízellátását.

Csoportkép Zombor Város napján, az újonnan alakult Filharmónia tagjaival

Csoportkép Zombor Város napján, az újonnan alakult Filharmónia tagjaival

Szeretnék köszönetet mondani a tagoknak, aktivistáknak, kollégáknak, tisztségviselőknek a múlt évben nyújtott munkájukért. Sokan sokat tettek azért, hogy ma itt beszélgessünk és nyugodt lélekkel tervezzük a 2023-as évet. Mindennek szellemében kívánok békés, boldog újesztendőt, a magam és a Nyugat-bácskai Körzeti Szervezet nevében – hallottuk Pelt Ilonától.

Nyitókép: A Nyugat-bácskai Körzet csapata