2024. április 25., csütörtök

Ők voltak a legeredményesebbek

Az Újvidéki Egyetem legsikeresebb hallgatóit díjazták

Tegnap délelőtt osztották ki az Újvidéki Egyetem legjobb egyetemistáinak járó díjakat Újvidéken, a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan. Az Egyetem Legjobb Hallgatója díjat idén Dragan Turanjanin kapta, aki időre fejezte be az Orvostudományi Kart, tízes átlaggal. Tanulmányai során számos díjban részesült, konferenciákon és szemináriumokon vett részt.

Az Egyetem Legjobb Hallgatója díj mellett hat Generáció Diákja díjat is kiosztottak. A Természettudományi–Matematikai Kar legjobbja Mina Janković lett, a Mezőgazdasági Kar generáció diákjának Stefan Ugrinovot választották, a Gazdaságtudományi Kar legkiemelkedőbb hallgatója Bojana Maricki, a Bölcsészettudományi Kar generáció diákja Slavica Ostojić, a Művészeti Akadémia legjobbja Milan Clijepčić, míg az Orvostudományi Kar generáció diákja Dragan Turanjin lett.

Ezen díjak mellett, elismerésben részesültek azok a hallgatók, akik világ- és Európa-bajnokságokon értek el kimagasló eredményeket. A zene területéről Andrijana Pantić, Jefimija Šipka, Marija Zoroja és Milan Slijepčević kapott díjat, míg a sportversenyeken elért eredményeikért Gombár Krisztinát, Ivan Dela Kročetot, Marica Perovićot, Ivan Jandrićot és Nadežda Petrovićot díjazták.

Az Újvidéki Egyetem idei legjobbjai (Fotó: Albert Éva)

Az Újvidéki Egyetem idei legjobbjai (Fotó: Albert Éva)

Az eseményen átadták továbbá az Aleksandar-Saša Popović díjat is, a legjobb informatika szakon végzett egyetemistának, Maša Kneževićnek. Ezt a díjat Aleksandar-Saša Popović, kimagasló egyetemista emlékére hozták létre, aki a NATO-bombázáskor hunyt el.

 – Az év végén nagy öröm a számunkra, hogy összegezhetjük az elért eredményeinket, a legsikeresebb egyetemistáink sikereinek tükréből. Szeretnénk megőrizni ezeket a pillanatokat, és ezáltal a társadalmunk építésére koncentrálni – hangsúlyozta dr. Dejan Madić, az Újvidéki Egyetem rektora.

Nyitókép: Az Újvidéki Egyetem idei legjobbjai (Fotó: Albert Éva)