2024. április 24., szerda
NAGYBECSKEREK

Felújították a legnagyobb tornatermet

Nagybecskereken befejeződött a város legnagyobb tornatermének a rekonstruálása. Ennek nemcsak a Žarko Zrenjanin Általános Iskolában örülnek, hanem a város mintegy tíz sportegyesületének a tagjai is, akik itt tartják edzéseiket. Tegnap a létesítmény ünnepélyes megnyitóján jelen volt Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár.

A Žarko Zrenjanin Általános Iskola nyolcszáz tanulójával nagyságrendben a második általános iskola Nagybecskereken. Ez a létszám lehetőséget kínál a fiatal sporttehetségek kibontakozásához. A felújított tornatermet Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere, Zorica Đurin iskolaigazgató és Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár nyitotta meg.

– A munkálatok összértéke 11,4 millió dinár. Ebből az összegből tízmilliót biztosított a tartományi titkárság. Nagybecskerek Európa Sportvárosa és felismertük annak fontosságát, hogy közösen javítsunk a sportlétesítmények állapotán – nyilatkozott Dane Basta tartományi titkár.

Az önkormányzat igyekszik karbantartani az oktatási intézményeket és sportlétesítményeket, de ebben fontos szerepe van a tartomány és a köztársaság támogatásának is.