2024. március 29., péntek

Ha nem adtok szalonnát, levágom a gerendát!

Zenés-táncos, látványos műsorral zárták az évet a temerini hagyományápolók

Telt ház előtt adták elő szombaton este a temerini színházteremben hagyományos évzáró előadásukat a Szirmai Károly Magyar Művelődési egyesület hagyományápolói. A műsort Luca, Luca, kitty-kotty címmel vitték közönség elé.

Felemelő pillanat volt, mikor a műsor nyitányaként közel százan dobogták és harsogták egyszerre a népszerű Luca-napi kotyoló mondókát.
Az est folyamán bemutatkoztak az óvodás, kisiskolás és felsős néptánc csoportok, az egyesület két citerazenekara. A Dalárda férfikórus a tamburazenekar kíséretében, az asszonykórus pedig a citerázókkal lépett színpadra.

A táncosokat a Berbence zenekar kísérte, majd külön is bemutatkoztak egy népzenei összeállítással.

A felsős néptánccsoport idén különleges hajfonatokkal kápráztatta el a közönséget (Garbac Sarolta)

A felsős néptánccsoport idén különleges hajfonatokkal kápráztatta el a közönséget (Garbac Sarolta)

Lukács Imre, az ünnepi műsor koordinátora elmondta, az ünnepi műsornak kettős célja van.
– Jól látszik már az a fejlődés, amelyen a gyerekek szeptember óta keresztülmentek. Az ünnepi műsoron annak a programnak egy szeletkéjét mutatjuk meg, amellyel a későbbi megmérettetésekre, első sorban a Szólj síp szólj! És a Kőketánc vetélkedőkre készülünk. Így a szülők is láthatják, hogy hol tartunk, mi az, amin dolgozunk, a gyerekeknek pedig motivációt ad a továbblépéshez – nyilatkozta Lukács Imre, aki köszönetet mondott a többi csoportvezetőnek is a munkáért.

A műsorra a fellépőket Erdélyi Lenke, Hévízi István, Kálmán Dóra, Lukács Imre, Lukács Fodor Valéria, Nagy Bence, Szabó Árpád és Zelenka Flóra készítette fel.

A műsor végén egy betlehemes játékot is láthattunk a dalárda férfikórus előadásában, majd fellobbant a karácsony közeledtét jelző negyedik adventi gyertya is.

Jövő héten, december 23-án, este fél nyolckor a Sziarmai Károly Magyar Művelődési Egyesület színjátszócsoportja invitálja ünnepi műsorára a Temerini közönséget.

Nyitókép: Luca-napi kotyolók (Garbac Sarolta)