2024. március 28., csütörtök

Kreatív szakemberek találkozója

CON – Confluence Conferance Concerts Connection elnevezéssel kétnapos konferenciát szerveznek Újvidéken

December 17-én és 18-án a Fabrika Egyetemista Művelődési Központban, az Opens Ifjúsági Központban és a Tunel klubban kétnapos konferenciát és kísérő zenei programokat tartanak CON platform gyűjtőnéven.

A CON: konferencia, a CON: koncertek és klubfoglalkozások, a CON kapcsolatot teremt a különböző területeken aktív, kreatív emberei között, a CON összeköti a régió jelentősebb szereplőit azzal a céllal, hogy eszmét és gyakorlati tapasztalatot cseréljenek.

A CON zenei programjának fellépőiként a következő előadókat lesz alkalmunk látni: a szerbiai Testet ölt, Artan Lili, Tapan, Bolesna Štenad és KOIKOI, míg Magyarországról a Lucy Dreamin’ és a Tudósok érkezik.

A CON konferencia a kreatív ipar területén dolgozó szakembereknek szól Szerbiából, Magyarországból, Horvátországból, Németországból és más országokból, a közönségnek lehetősége lesz előadásokat és beszélgetéseket hallgatni regionális és európai vezetők részvételével. Itt lesz pl. Holger Jan Schmidt, az Európai Fesztiválszövetség főtitkára, a „YOUROPE”, az európai könnyűzenei fesztiválok legnagyobb szövetsége, amelynek több mint 100 tagja van 25 országból, Sara Gigante, a Charm Music vezetője, aki a Sara a Charm Music számára a következő együtteseket és előadókat promotálta: Sting, The Cure, Arctic Monkeys, Tame Impala, The Smile, Eros Ramazzotti, Dead Can Dance, Garbage, Iron Maiden, 2Cellos. Bóna Márk budapesti menedzser, a Balaton Sound, a VOLT Fesztivál és a Sziget egyik producere, Berta András, a House of Music marketingigazgatója és az EXIT Fesztivál nemzetközi jegyértékesítési igazgatója, Zoran Vulović, a 2011 óta minden júniusban Kragujevacban megrendezett Arsenal Fest alapítója, Zlatan Pavlović, a Lovefest vezérigazgatója, Vlada Janjić, a szerbiai klubélet ikonja és a híres Apgrade fesztivál alapítója, Maja Cvetković az E-Play együttesből, Branka Glavonjić, a Bunt című kultikus műsor szerkesztője, Predrag Ivanović, az Odličan hrčak ügynökség vezérigazgatója, az Elektropionir Club és az Anti Shop – vezérigazgatója és programigazgatója, olyan ünnepelt zenekarok menedzsere és bookere, mint az Obojeni program, Partibrejkersi, Kanda Kodža i Nebojša, Zoster.

A CON teljes programkínálata elérhető az alábbi linken:
https://cinemacity.org/con-satnica-i-rezervacija-besplatnih-ulaznica.2436.htm

A MALOMFESZTIVÁL IS VENDÉGSZEREPEL A KONFERENCIÁN

Az idén a vezető regionális fesztiválok, mint amilyen az EXIT, az Arsenal, a Sziget és a Lovefest mellett a Fabrikaban a hétvégén rendezvényként bemutatkozik az egyedülálló Malomfesztivál is. Előadásokat láthatunk, panelbeszélgetéseket, több zenei együttes koncertjét és a Malomfesztivál vizuális identitását bemutató plakátkiállítást, amelynek szerzője Ónya-Oláh Dóra. A Malomfesztivál vendégszereplése a CON zenei konferencián a Cinema City szervezettel folytatott, gyümölcsöző együttműködés eredménye, ez a szervezet is hozzájárult a fesztivál idei megvalósításához.

A konferencián a látogatóknak lehetőségük lesz arra is, hogy 1500 dináros akciós áron jegyet vásároljanak a jövő évi Malomfesztiválra, amelyet 2023. augusztus 10-e és12-e között tartanak meg. A jegyszám korlátozott, a következő jegyeket a CON után bocsátják áruba.

Az érdeklődők az office@cinemacity.org címen jelezhetik részvételi szándékukat, megadva nevüket, vezetéknevüket, telefonszámukat és azt, hogy a CON melyik napján lesznek jelen.

A CON a Rivers to Communities (R2C) nemzetközi projekt része, amelyet a szerbiai Cinema City és a Kultura Nova, valamint a magyarországi Pro Progressione, DDTG és Grand Café közösen szervez az Interreg IPA CBC Szerbia–Magyarország program keretében. Az R2C két országot, számos népet és kultúrát köt össze a jobb megértés és a határlazítás érdekében.

INGYENES BUSZJÁRAT A CON VASÁRNAPI RENDEZVÉNYEIRE

Részt vennél a konferencián és a koncerteken? Ingyenes buszjárat indul december 18-án Szabadka–Magyarkanizsa–Zenta–Ada– Óbecse–Temerin–Újvidék útvonalon. Az út mellé ingyenes ebéd is jár, neked nem kell mást tenned csak részt venni az előadásokon és utána táncolni egyet a koncerteken. Itt tudsz jelentkezni. Minden információ a buszjárat kapcsán itt.

Nyitókép: Ótos András felvétele