2024. április 24., szerda

Franciaország a második döntős, Marokkó a bronzért játszhat

Franciaország zsinórban második vb-döntőjét szerette volna elérni, míg Marokkó a tündérmese továbbírásáról álmodozhatott a labdarúgó-világbajnokság második elődöntőjében.

Az afrikai csapat mindezidáig egyetlen gólt kapott a tornán, az is öngólból született még a csoportban, most azonban a franciáknak hamar sikerült bevenni a kapujukat, ezzel elkerülve azt, hogy a marokkóiak a védekezésre alapozva kihúzzák a meccset. Már az ötödik percben megzavarták a pirosmezesek védelmét, Giroud két próbálkozását ugyan még blokkolta a védelem, Theo Hernández azonban üresen maradt és a kapuba lőtte a labdát Bono mellett.

Ezt követően a marokkóiak valóban bátran támadtak, és Hugo Llorisnak akadt is dolga, előbb Unahi távoli lövése, majd a félidő végén Al-Jamiq látványos ollózása után is nyújtózkodnia kellett. Eközben viszont Giroud-nak is volt egy kapufája a túloldalon.

A második játékrész is mozgalmas volt helyzetek és látványos támadások terén, de Marokkó továbbra is eredménytelenül küzdött az egyenlítésért, míg a franciáknak a 79. percben sikerült megduplázniuk is az előnyüket: Mbappé beadása irányt váltott ugyan a védelmen, ám éppen az a Kolo Muani elé pattant, aki ezt a támadást megelőzően állt be csereként, és első labdaérintéséből rögtön gólt is szerzett.

Ez el is döntötte a mérkőzés sorsát, Franciaország 2:0-ra legyőzte Marokkót, ezzel bejutott a döntőbe, ahol vasárnap 16 órai kezdettel Argentínával csap össze a világbajnoki címért. A torna azonban még Marokkó számára sem ért véget, ők szombaton Horvátországgal játszanak a bronzéremért.

Nyitókép: Beta/AP Photo/Manu Fernandez)