2024. április 26., péntek

Határtalan adventi koncert ötödször

Adán nagy sikerű jótékonysági hangversenyt adott Fehér Nóra énekes-színész zenésztársaival

Zsúfolásig megtelt szombat este az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élő zenés Határtalan advent című jótékonysági hangversenyére, amely már öt éve varázsolja ünnepélyesebbé és meghittebbé az advent, a karácsonyvásár időszakát Ada községben. A koncert a moholi hittanosok által előadott betlehemi játékkal kezdődött meg. Majd Fehér Nóra lépett színpadra Szűts István, Vadkerti Imre és Sípos Dávid felvidéki és anyaországi zenésztársaival, akikkel különleges élő zenés koncerttel örvendeztették meg a közönséget. A moholi származású Fehér Nóra, aki már hosszú évek óta a Kormorán együttes és a Madrass zenekar énekesnője, valamint a Győri Nemzeti Színház színésze, elmondta, fontosnak tartja, hogy meghálálja mindazt, amit ettől a közösségtől gyerekkorában kapott.

– Elég régóta Magyarországon élek, illetve éltem, mert fél lábbal azért itthon vagyunk a családommal. Viszont szerettem volna valahogyan meghálálni Ada községnek, azoknak az embereknek, akik az életutamat gyerekkoromtól végigkísérték, segítettek és tanítottak, azt a sok mindent, amit tőlük kaptam. Manapság nagyon sok gyűjtésről lehet hallani, viszont talán az egy picit egyedi, hogy én szerettem volna Ada községben élő embereknek, akik itt tevékenykednek, az itt működő szervezeteknek, egyesületeknek segíteni, ugyanúgy, ahogy gyerekként ők is segítettek nekem. Ebből fakadt ez az egész ötlet, hogy csináljunk egy ilyen jótékonysági koncertet, amit talán az adventi időszakban állja meg a helyét a legjobban. Nagyon hálás vagyok a Szarvas Gábor Könyvtárnak, hogy az első perctől mellettem álltak, és mindenben segítenek a mai napig. Az idén már ötödik alkalommal szerveztük meg a koncertet. Gyűjtöttünk a könyvtár gyermekrészlegének, a moholi Csobolyó Művelődési Egyesületnek, egy beteg kislánynak, aki ma már egy egészséges nagylány, az adai Szentháromság Gyermekkórusnak, és az idén a moholi hittanos közösséghez kerül az adomány – nyilatkozta Fehér Nóra.

A Határtalan advent jótékonysági hangverseny belépője önkéntes adomány volt, amelyet idén a moholi, több mint kétszáz főt számláló hittanos közösség részére ajánlottak fel a fellépők. A jótékonysági hangversenyen egyébként majdnem 132 000 dinárnyi adomány gyűlt össze. Világos Miklós, a moholi Szent György katolikus templom plébánosa elmondta, hogy a hittanos gyerekekre és a hittanórákra fordítják az adományokat, de a felhasználásának módját jól átgondolják, és megbeszélik a pasztorális tanáccsal és a tisztelendő nővérrel.

– Nagy öröm számunkra, hogy ránk gondoltak, hiszen egy kis közösségnek minden támogatás, nemcsak anyagi, hanem erkölcsi támogatás is nagyon jól jön. Nagy öröm, ezzel együtt nagy erő is, hogyha gondolnak rá, mondjuk a fővárosból, Budapestről – hallottuk a moholi plébánostól. 

Nyitókép: Csincsik Zsolt felvétele