2024. április 26., péntek
VB-HÍREK

Ausztrál cserejátékosé Messi értékes meze

A világbajnokságon egy percet sem futballozó Cameron Devlinhez került Lionel Messinek, az argentinok világsztárjának az a meze, melyet a hétszeres aranylabdás pályafutása 1000. tétmérkőzésén, a szombaton rendezett, Ausztrália ellen 2:1-re megnyert nyolcaddöntőn viselt. A skót élvonalbeli Heartsban játszó Devlin a lefújás után előbb saját csapattársait próbálta megvigasztalni a kiesés miatt, aztán pedig odalépett Messihez, hogy gratuláljon neki a továbbjutáshoz, valamint az 1000. meccsén szerzett góljához. „Senki nem szólt semmit, úgyhogy szerencsét próbáltam, ő pedig azt mondta, az öltözőfolyosón találkozunk, és valóban ez történt” – mesélte Devlin a sydney-i repülőtéren, amikor az ausztrál válogatott hazaérkezett Katarból. Az interneten megosztott videók alapján Messi valóban átnyújtotta a mezét a 24 éves ausztrál játékosnak, akit meg is ölelt. „Nem tudom, hogy az én mezem kikerül-e valaha az ő falára, vagy még mindig a katari stadion öltözőjének padlóján hever, de emiatt nem aggódom, hiszen az is meglepett, hogy egyáltalán elfogadta az enyémet” – mondta Devlin, akinek meggyőződése, hogy Messi arra sem fog emlékezni, hogy kivel cserélt dresszt a lefújás után. „Ettől függetlenül elég kedves és alázatos fickó ahhoz, hogy ebben a formában is kifejezze a tiszteletét” – tette hozzá. Az ausztrál középpályás elárulta, hogy a 35 éves argentin klasszis mezét az otthonában tartja majd, és édesapja vigyáz rá. „Nem hiszem, hogy valaha is megengedi, hogy hozzáérjek” – jelentette ki Devlin.

Messi átadja a mezét Devlinnek (Fotó: BBC)

Messi átadja a mezét Devlinnek (Fotó: BBC)

Sommer Manchesterben?

Német sajtóértesülés szerint a téli átigazolási szezonban a Manchester Unitedhez szerződhet a mönchengladbachi Borussiából Yann Sommer, Svájc első számú kapusa. A 33 éves játékosnak júniusban lejár a szerződése, így nyáron ingyen igazolhatóvá válik, azaz a német klub most még pénzt kaphatna érte. A Bild című napilap beszámolója szerint az MU a 33 éves Sommert nézte ki a spanyol David de Gea helyére, akinek ugyancsak a nyáron jár le a szerződése, amelyet a Vörös Ördögök vezetői nem kívánnak meghosszabbítani.

Bierhoff szerződést bontott

Négy nappal a németek búcsúja után közös megegyezéssel szerződést bontott a Német Labdarúgó-szövetséggel (DFB) Oliver Bierhoff igazgató. Az 54 éves szakember 18 év után távozik a szervezet kötelékéből, a két fél közötti megállapodás még 2024-ig élt volna. „A távozásommal megnyitom az utat az új módszerek felé. Voltak döntéseink, amelyeknek helyességéről meg voltunk győződve, mégsem voltak azok. És ez engem bánt a legjobban. Vállalom értük a felelősséget” – írta közleményében Bierhoff. A 70-szeres válogatott a válogatottakért és az akadémiáért volt felelős a DFB-nél.

Nincs Griezmann-gól

A FIFA fegyelmi bizottsága hétfőn elutasította a francia szövetség panaszát, mert les címén érvénytelenítették Antoine Griezmann gólját Tunézia ellen. Griezmann a 98. percben lőtte ugyanis a furcsa körülmények között érvénytelenített gólt, és a franciák szerint a videobírós elemzésre „a játék folytatása, sőt a találkozó lefújása után” került sor, ami ellentétes a VAR alkalmazási szabályzatával.

Nyitókép: Messi átadja a mezét Devlinnek (Fotó: BBC)