2024. április 19., péntek

Temerinben is ajándékozott a Mikulás

A hagyományokhoz híven az idén is hintóján járta be Temerin fő utcáit a Mikulás, aki segédeivel együtt örvendeztette meg a település legkisebbjeit. A díszes menet első útja a telepi iskolába és óvodába vezetett, innen a központi óvodába és a Kókai Imre Általános Iskolába érkezett, ahol a Petar Kočić Általános Iskola alsós diákjai is ajándékcsomagokat vehettek át.

Fúró Dénes felvétele

Fúró Dénes felvétele

Hugyik Anetta, a Mikulás első segédje elmondta, hogy az idén 1350 csomaggal indultak útnak, ami 150-nel több a tavalyi számhoz képest. A csomagokban sós és édes finomságokat, egyebek mellett Smokit, csipszet és banános csokoládét is találhattak a gyerekek, akik valóban lelkesen fogadták a Mikulást és segédeit.

Fúró Dénes felvétele

Fúró Dénes felvétele

A lovasokkal és kistraktorral kiegészült menet útvonala a központi iskolából a piactérre, a Rubin étterem, majd a Nikola Pašić utcában lévő Pogled üzlet elé vezetett, majd innen ismét visszatért a központi, majd a telepi iskolába, ahol a délutáni váltás nebulóit is megörvendeztették. A Mikulás amikor szükség mutatkozott rá, útközben is megállt és megajándékozta a kicsiket.

Nyitókép: Fúró Dénes felvétele