2024. április 25., csütörtök
NYOLCADDÖNTŐ

Az Atlasz Oroszlánja kiejtette a Fúriát!

A csoportkör egyik nagy meglepetését szállító Marokkó és Spanyolország csapott össze al-Rajjanban, és sejteni lehetett, hogy Luis Enrique tanítványainak nem lesz könnyű dolga. Gyűrték is egymást a felek, többnyire a sokkal több labdát tartó Spanyolország ment előre, de eredménytelenül. A térfélcsere után, még keményebb és taktikusabb csata zajlott, amelyen már elvétve került éles helyzetbe valamely csapat, főként a marokkói védelemnek kellett állnia a sarat, és Bono kapusnak még a 95. percben is védenie kellett Dani Olmo szabadrúgásánál. Nem döntött a fél órás ráadás sem, bár Valid Kedirra előtt a teljes meccs legnagyobb helyzete adódott, és a játékosok végső erőtartalékukat mozgósítva az utolsó pillanatokig próbálkoztak, Pablo Sarabia a 123. percben eltalálta a kapufát, de a hálók nem rezdültek meg, jöhettek a tizenegyesek. A párbajban Marokkó kezdett: Abdelhamid Szabiri belőtte, Sarabia viszont a jobb kapufára lőtt. Hakim Zijes is magabiztos volt, Carlos Soler viszont a jobbra vetődő Bonóba lőtt. Védte azonban Badr Benun lövését Unai Simón, de Bono kapuson Sergio Busquets sem fogott ki. Ez egyúttal azt jelentette, hogy Aszraf Hakimi pimasz, középre lőtt tizenegyese Marokkó továbbjutását jelentette.

Sarabia (középen) Spanyolország tragikusa, Bono Marokkó hőse lett (Fotó: Beta/AP)

Sarabia (középen) Spanyolország tragikusa, Bono Marokkó hőse lett (Fotó: Beta/AP)

Al-Rajjan: Marokkó–Spanyolország 0:0 (0:0), tizenegyesekkel 3:0

Education City Stadion, 44 667 néző, vezette: Fernando Rapallini (argentin).

Marokkó: Bono – Mazraui (Attiat-Alal, 82.), Szaissz, Aguerd (el-Jamik, 84.), Hakimi – Amrabat, Amallah (Keddira, 82.), Unahi (Benun, 120.) – Bufal (Ez Abde, 66.), En Nesziri (Szabiri, 82.), Zijes. Szövetségi kapitány: Valid Regragui.

Spanyolország: Simón – Alba (Balde, 98.), Laporte, Rodri, M. Llorrente – Busquets, Pedri, Gavi (Soler, 63.) – Olmo (Fati, 98.), Asensio (Morata, 63.), F. Torres (Williams, 75., Sarabia, 118.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique.

Nyitókép: Sarabia (középen) Spanyolország tragikusa, Bono Marokkó hőse lett (Fotó: Beta/AP)