2024. április 16., kedd

Folyamatos fejlesztések Piroson

Két játszótoronnyal és szabadtéri edzőeszközökkel gyarapodott a játszótér

Piroson 2019-ben új játszótér épült a Duna–Tisza–Duna-csatorna partjának közelében. A helyi közösség illetékesei azóta folyamatosan a játszótér bővítésén munkálkodnak.

Kókai Roland helyi közösségi tag, valamint a Vajdaság Erdői Közvállalat igazgatója elmondta, hogy 2019 előtt ezen a helyen szeméttelep volt, a polgárok ide hordták a szemetet, korábban próbálták többször eltakarítani, de sikertelenül. 2019-ben azonban a helyi közösségnek sikerült végleg felszámolnia.

Dancsó Áron felvétele

Dancsó Áron felvétele

– Megpályáztuk a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatát, és 300 ezer dinárt hagytak jóvá a játszótér kiépítésére. Azóta minden évben pályázunk, 150 és 300 ezer dinár közötti támogatásokat kaptunk. Bővítettük a játszóteret, így most már itt megtalálható egy focipálya hálóval, egy félpályás kosárlabdapálya, libikókák, hinták, padok asztallal, szemeteskukák. Ezenkívül sikerült a világítást is megoldani. Ez nem csupán a pályázati pénzből jött létre, hanem voltak támogatók, akik négy erős fényt árasztó reflektort ajándékoztak, és ezeket felszerelték az oszlopokra. Két célt értünk el: egyrészt az emberek többet nem hozzák ide a szemetet, másrészt a gyermekeknek örömet szereztünk. Most két játszótoronnyal és szabadtéri edzőeszközökkel gazdagodott ez a játszótér. A jövőben is pályázunk kisebb összegekre. Mindig közösen döntjük el, hogy mire lenne még szükség. Tervben van egy röplabdapálya kiépítése, de a focipályát is jó volna felújítani. A fűkaszálást is próbáljuk megoldani. Ezenkívül gyakran javítgatni kell a játékszereket, mert sokszor megrongálják azokat – emlékeztetett Kókai Roland.

Mivel közel van a helyi óvoda és az iskola is, sok gyerek ellátogat erre a játszótérre, az újításokkal mindenképpen még népszerűbbé válik a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt.

Nyitókép: Dancsó Áron felvétele